Můžete kapelu pro začátek představit?
Skupina Jarret vznikla v roce 1992, máme pět členů a jsme liberecká kapela. V příštím roce oslavíme dvacet let. Zatím jsme vydali čtyři autorská CD a v současné době vychází naše páté - Za hrany. Říkáme, že hrajeme folk rock. Je to škatulka, do které se vejde cokoliv. (Smích.) Kritici si s námi nevědí moc rady.

Proč hrajete zrovna s Vltavou?
Kapelníkem Vltavy je Petr Binder, který Jarret dělal hudební režii, a tak se toto spojení přímo nabízelo. Vltavu lze také špatně žánrově zařadit, i proto jsou nám blízcí. Navíc je považujeme za nejlepší českou kapelu.

Takže budete dělat skupině Vltava předkapelu?
Kdepak, to bychom si nikdy nedovolili. Budeme hrát až po nich. (Smích.) No ne, vážně, je to přeci jenom křest našeho CD Za hrany. Pozvali jsme ještě další hosty: Davida Babku na pedál steel, Mr. Ropemana na saxofon, beat boxera Mirase a našeho dvorního autora Bohouše Vašáka.

Takže křest bude probíhat na velkém sále Lidových sadů?
Ano, jen jsme si připravili takovou zajímavost. V hledišti postavíme pódium a na stávajícím pódiu budeme mít místa k sezení. Takže vznikne klasický kotel a ty pohodlnější o své pohodlí nepřijdou. Jsme zvědaví, co to udělá s akustikou sálu, a zároveň získáme prostor pro umístění video projekce od 000 333 (www.mimo.cz)

To vypadá na velkou akci, do kolika plánujete, že se bude hrát?
Vltava bude hrát hodinu, pak bude pauza a my skončíme asi kolem 23. hodiny. Po křtu bude probíhat after party v menším sále, na které budou hrát Professors, kteří hrají hudbu šedesátých a sedmdesátých let. Hraje s nimi Jan Noha, který s námi cca deset let hrál na bicí.

Čím se nová deska liší od vašich předchozích CD?
Deska je na nás netypicky dlouhá, má 54 minut a čtrnáct písní a nejsou na ní žádní hosti. Z půlky najdete na desce písničky od Bohouše Vašáka a zbytek je od našich oblíbenců: Martina Kadlece, Jakuba Nohy, Pavla Havlíka a jednu písničku jsme si vypůjčili od liberecké kapely Pohromadě na přehradě. Je to naše nejucelenější deska.