Legendární vtipálci Wohnout - díky hitu Svaz českých bohémů z výborného alba Našim klientům též rockoví milionáři (má víc než 27 milionů zhlédnutí) - se vracejí do divadel Česka. Vezou si i Vojtu Lavičku, dvorního Paganniniho romského hip hopera Radka Bangy. A nedost na tom, Wohnouti nás po letních festivalech opět usadí do plyšových sedadel nejkrásnějších českých divadel. Těšíte se také?

„Skupina Wohnout se opět odpojuje od elektrických aparátů a se svým unplugged tour míří do divadel napříč Českou republikou. Kapela na šňůře představí všechny své nejzásadnější hity v upravených akustických podobách. Přivezou také scénu, která táborákovou atmosféru navodí i v divadle,“ vzkazuje Gabriela Pánková, manažerka lehce zklidněné čtyřky Wohnout.

Sebastian vyráží na Vesmírná tour 2017.
Je to konečně koncert, který jsem si vždycky přál, říká zpěvák Sebastian

„Jsme dost hlasitá kapela,“ přiznává lídr Matěj Homola. „Vážně rádi děláme svými nástroji hluk. Jenže znáte to i nám se občas zasteskne po klidu nástrojů akustických a zamíříme na chvíli cvičit k táboráku. Tahle unplugged šňůra je naší třetí a myslím, že už jsme v kramflecích trošičku pevnější než na začátku,“ ví zpěvák a kytarista Honza Homola.

Wohnouti si dali na setu záležet, krom hosta si vozí i zcela pro ně netradiční nástroje. Diváci se tak mohou těšit například na hru na valchu. Bubeník se učí na harmoniku a basák si do dodávky přibalil kontrabas. „A to je naše novinka. Kapela si dala závazek, že se každý z muzikantů naučí na nástroj, na který ještě neumí. Určitě tak dobře pobaví publikum, sebe i mě,“ těší se manažerka Pánková.

Chinaski.
ROZHOVOR: „Jezdíme do Liberce často a rádi!,“ říká Michal Malátný

Předkapela jsou v Ústí vesmírné Lety Mimo, česká klubová jistota. Lístky na koncert nabízejí předprodeje i Severočeské divadlo. „Je dobře, že mě moji bílí bratři zas berou už potřetí. Jinak mám z nich ale i respekt. Jsou výborní muzikanti i špička v paření, takže už jsem měsíc před šňůrou začal i to trénovat, ať Romům neudělám ostudu“, směje se excelentní houslista Vojta Lavička.