„Nově budou účinkující vystupovat na dvou pódiích. Líbila se mi myšlenka uspořádat multižánrový festival liberecké kultury. Jediný vystupující, který není odtud, je headlinerka Lenka Dusilová," řekl Michal Kadlec, dramaturg Lidových sadů.

Pestrý festival startuje v sobotu 31. srpna od 13 hodin a zahraje na něm deset hudebních těles. „V příštím roce bych chtěl program rozšířit i o hip hopovou scénu. Pozvu třeba Paulieho Garanda a Lipa," slibuje Michal Kadlec.

Zimní verze festivalu se uskuteční opět v únoru v komornějším stylu. Zahraje na ní zhruba pět kapel. „Líbí se mi, že mezi kapelami se šušká, že na letním FrozenFestu si mohou zahrát pouze ty kapely, které absolvují vystoupení na sněhu," smál se Michal Kadlec.

Ani letos nebude chybět pivní olympiáda s pěti kuriózními disciplínami: 100 ml překážek, vzpírání sudu, pivní slalom, srk o tyči a házenou. „Jako alternativu ke kulturnímu programu máme letos chození po slackline (pozn. red. lano)," láká Kadlec.

Návštěvníci se mohou těšit na drinky za lidové ceny, levnější vstupné 130 Kč nebo sto třicet ran holí a usměvavější trhače lístků, jak slibují pořadatelé na webových stránkách.