Po Divoké kachně tentokrát tvůrci sáhli po méně známém dramatu. Paní z moře měla premiéru v Malém divadle v pátek 4. října.

„Ibsen je pro divadlo stejně důležitý jako Shakespeare. Je naší povinností jej uvádět,“ vysvětlila dramaturgyně inscenace Lenka Chválová s tím, že pro hlavní roli tajemné a okouzlující Elidy se od počátku počítalo s herečkou Karolínou Baranovou. Ta má s norským dramatikem zkušenosti už z předchozí inscenace, ve které ztvárnila ve svých 21 letech čtrnáctiletou dívku. „Byla jsem překvapená, že mám hrát postavu manželky. Řešila jsem, zda mám na tuto roli dostatek zkušeností,“ svěřila se Baranová.

Paní z moře napsal Ibsen v roce 1888. Hlavní hrdinkou je mladá žena Elida Wangelová, vdaná za staršího a obětavého muže, který má dvě dcery z předchozího manželství. Autor zde opět řeší otázku postavení ženy ve společnosti a v rodině i nutnost svobody v mezilidských vztazích.

Režie se ujal šéf činohry Šimon Dominik. V dalších rolích Martin Stránský nebo Jan Jedlinský.

První ročník běžeckého závodu Liberec Nature Run se uskutečnil 7. října v Liberci. Na kratší (12 kilometrů) i delší trať (22 kilometrů) hlavního závodu se postavilo po tisícovce běžců.
Nature Run se vrací po roce do Liberce. Běžci dorazí i z Austrálie či USA