„Jsem rád, že jsem maminku přemluvil, byla to paráda,“ hlásil po festivalu školák Pavlík z Liberce.

Žlutý pes začal na Březňák stage hitem Ráno a pak už další jistoty syypal z rukávu „Jste hrdinové, že jste na nás přišli v tomhle počasí,“ chválil lídr kapely Ondřej Hejma publikum. Přidal Modrá je dobrá a spoustu dalších hitů a ocenil, že na pěkné fanynky vidí i s černými brýlemi.

A pak už jela hudební smršť, která se zastavila až po půlnoc. Civilnější Aneta Langerová nejen s Vodou živou a Malou mořskou vílou, Meky Žbirka s 22 dní, Zažni, Baladou o polných vtákoch, duetem Tento song a slibovanou deskou na podzim turné k ní… Ještě dřív ale dělal radost svým náctiletým fanynkám Pavel Callta s kapelou a pak se se slečnami také v zákulisí fotil.

Ve sportovním areálu Vesec v Liberci začal 26. července 26. ročník hudebního festivalu Benátská! Na snímku je kapela Turbo.
OBRAZEM: Benátská se rozjela na plný plyn

Užil jsem si mini songy písničkáře Pokáče, dost si nás je zpívalo s ním. Kvůli Anetě jsme propásli Bena Cristava, bylo těžké si ten den vybrat. Ben měl fanynek stovky a dával jim to pěkně spapat.

„Asi jo, ptáte se mě, jestli mě to pořád baví, asi jo…“ tvrdil a dívky zpívaly s ním. A dívce jako svatební dárek zazpíval svůj velký hit Sweet Chilli Love Song.

Radka z Machnína si pochvalovala: „Marie Rottrová byla na scéně hodně dlouho, dost přidávala, to bylo moc pěkný. Zazpívala mi moje oblíbené písničky To nic to jen tak a Lásko voníš deštěm, vlastně všechny se mi líbily,“ byla nadšená mladá maminka z okrajové čtvrti Liberce. A nezapomněla dodat, že Lásku pro ni napsal Jarek Nohavica, stejně jako písničku Žaluzie jí složila Zuzana Navarová. „Škoda téhle skvělé zesnulé zpěvačky a autorky,“ zaznělo v podtextu těch slov.

Festival Benátská! 2018
FOTO: Festival Benátská! začal svěže, hity Doctora P.P. a Olympic

Pěknou řádku svých hitů na publikum „vysypal“ Xindl X. Začal Andělem, pokračoval Dislektikem, Barbínou, Popelkou a přidal i ukázku z nového CD, které vyjde letos na podzim. A pak už přišel čas hlavní sobotní hvězdy, Jarka Nohavicy se dvěma kolegy. Dal Kometu i s diváký nakonec, Ostravo, Když mě brali za vojáka, V moři je místa dost, Pleb blues, Jdou po mě jdou, Jizvu na rtu… Bylo mi s váma krásně, děkujeme, loučil se před přídavkem. A pak už přišel čas hip hopového rachotu Marpa a spol, s elektrickými kytarami a ohni. Jeho Trouble Gang je síla a nové deska dost slušná.