Star Wars: Poslední z Jediů

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti.

Zdroj: Youtube

Žánr: Akční/dobrodružný/fantasy/sci-fi; Délka (min.): 150, Přístupnost: P

Přání k mání

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují…

Zdroj: Youtube

Žánr: Komedie/rodinný; Délka (min.): 90, Přístupnost: P

Matky na tahu o Vánocích

Komedie Matky na tahu se stala hitem, takže si vybojovala pokračování. V něm se vrací na scénu mámy Mila Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell, tentokrát ale budou řešit horší problémy než minule, kdy se pokoušely srovnat vlastní životy a trochu si užít. Teď se blíží Vánoce. A spolu s Ježíškem dorazí i jejich matky. A potěšit mámu, která vždycky ví, co v rodině úplně nefunguje a kde jsou rezervy, nebude žádná sranda. 

Zdroj: Youtube

Žánr: Komedie; Délka (min.): 116, Přístupnost: 15

Kvarteto

Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj" (Pavlína Štorková) a „dvorní" psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí.

Zdroj: Youtube

Žánr: Komedie; Délka (min.): 93, Přístupnost: 12

Paddington 2

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden…

Zdroj: Youtube

Žánr: Komedie/rodinný/fantasy; Délka (min.): 103, Přístupnost: P

7 životů

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů.

Zdroj: Youtube

Žánr: Sci-fi/thriller/akční; Délka (min.): 123, Přístupnost: 12

Liga spravedlnosti

Poháněný jeho obnovenou vírou v lidstvo a inspirován Supermanovým nesobeckým činem, se Bruce Wayne (Ben Affleck) spojí se svým nově nalezeným spojencem Dianou Prince (Gal Gadot), aby čelili ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman pracují na tom, aby rychle našli a dali dohromady tým složený z nadlidí, se kterými by se mohli postavit této nově procitnuté hrozbě. Ale navzdory vytvoření této neslýchané ligy hrdinů - kterou tvoří Batman, Wonder Woman, Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) - už je možná příliš pozdě na záchranu planety před útokem katastrofických rozměrů.

Zdroj: Youtube

Žánr: Akční/fantasy/dobrodružný; Délka (min.): 120, Přístupnost: 12

Vražda v Orient expresu

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří.

Zdroj: Youtube

Žánr: Drama/krimi; Délka (min.): 114, Přístupnost: 12

Maxinožka

Náctiletý outsider Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil záhadu svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž!

Zdroj: Youtube

Žánr: Animovaný; Délka (min.): 91, Přístupnost: P

Příšerákovi

Wishbonovi nejsou právě šťastná rodinka. Máma Emma má knihkupectví, které je před krachem, táta Frank je přepracovaný a každý den trpí pod tyranským šéfem. Dcera Fay je nešťastná, stydlivá teenagerka a syn Max je sice matematický genius, ale ve škole ho ostatní šikanují. Jenže ty opravdové trable Wishbonovy teprve čekají. Mámu Emmu si totiž jako svou budoucí partnerku vyhlédnul samotný hrabě Dracula. Pošle zlou čarodějnici Babu Yagu, aby Emmu proměnila v upírku. Yaga však nedopatřením změní i zbytek rodiny v příšery. Frank se stává Frankensteinovým monstrem, Fay se promění v mumii a malý Max v mocného vlkodlaka. Rodina monster se vydává po stopách čarodějnice s jediným cílem: přinutit ji, aby odčarovala prokletí a vrátila jim lidskou podobu. Cesta za rodinným štěstím je však plná úskalí a ostrých špičatých zubů…

Zdroj: Youtube

Žánr: Animovaný; Délka (min.): 96, Přístupnost: P