Příšerákovi

Wishbonovi nejsou právě šťastná rodinka. Máma Emma má knihkupectví, které je před krachem, táta Frank je přepracovaný a každý den trpí pod tyranským šéfem. Dcera Fay je nešťastná, stydlivá teenagerka a syn Max je sice matematický genius, ale ve škole ho ostatní šikanují. Jenže ty opravdové trable Wishbonovy teprve čekají. Mámu Emmu si totiž jako svou budoucí partnerku vyhlédnul samotný hrabě Dracula. Pošle zlou čarodějnici Babu Yagu, aby Emmu proměnila v upírku. Yaga však nedopatřením změní i zbytek rodiny v příšery. Frank se stává Frankensteinovým monstrem, Fay se promění v mumii a malý Max v mocného vlkodlaka. Rodina monster se vydává po stopách čarodějnice s jediným cílem: přinutit ji, aby odčarovala prokletí a vrátila jim lidskou podobu. Cesta za rodinným štěstím je však plná úskalí a ostrých špičatých zubů…

Zdroj: Youtube

Žánr: Animovaný; Délka (min.): 96, Přístupnost: P

Milada

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí.

Zdroj: Youtube

Žánr: Životopisný/Drama/Historický; Délka (min.): 130, Přístupnost: P

Všechno nejhorší

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít.

Zdroj: Youtube

Žánr: Horor/mysteriozní/thriller; Délka (min.): 96, Přístupnost:12

Thor: Ragnarok

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi.

Zdroj: Youtube

Žánr: Akční/dobrodružný/fantasy; Délka (min.): 130, Přístupnost: 12

Psací stroj. Ilustrační foto.
Filmová recenze: Třetí díl Thora vtrhl do kin

Earth: Den na zázračné planetě

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit.

Zdroj: Youtube

Žánr: Dokumentární; Délka (min.): 95, Přístupnost: P

Jigsaw

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu… Těšte se, budete se bát.

Zdroj: Youtube

Žánr: Horor; Délka (min.): 97, Přístupnost: 15

Sněhulák

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil.

Zdroj: Youtube

Žánr: Krimi/drama/thriller; Délka (min.): 119, Přístupnost: 15

Bajkeři

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají …

Zdroj: Youtube

Žánr: Komedie; Délka (min.): 95, Přístupnost: P

My Little Pony Film

Když temná síla ohrožuje Ponyville, vydají se naši kamarádi na cestu až na konec bájné Equestrie, protože musí zachránit svůj milovaný domov. Na cestě je čeká velké dobrodružství a spousta nových přátel

Zdroj: Youtube

Žánr: Animovaný; Délka (min.): 90, Přístupnost: P