Trojici legendárních koncertů tří rockových špiček Queen, Led Zeppelin a Doors promítne jablonecké Kino Radnice v měsíci listopadu. Fanoušci si nejenom vychutnají své hudební idoly v nadživotní velikosti, projekce přinese hlavně prvotřídní obraz a zvuk.

První přijdou na řadu Queen a jejich koncert z Budapešti, a to dnes 9. listopadu od 20 hodin. Tento koncert byl pro kapelu výjimečný. Poprvé vystoupila za železnou oponou.

Krátký dokument

Promítání v kině Radnice ale nenabídne pouze záznam z koncertu. Projekci otvírá mimořádný pětadvacetiminutový dokument, který provází „krále rocku" od jejich dechberoucí show Live Aid po dobu jednoho roku až do chvíle budapešťského koncertu.

Je to skutečná výzva pro fanoušky kapely Queen. Ve velkém rozlišení a s fantastickým zvukem v kvalitě dolby 5.1 surround půjde o jedinečný zážitek.

Zdroj: Youtube

Nebudou chybět největší hity Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want To Break Free nebo We Are The Champions.

„Musím doporučit"

„Myslím si, že je dobře, že tento koncert konečně vyjde jako oficiální BlueRay, obraz je skvělý a byla by škoda, si takový koncert z jejich nejúspěšnějšího turné nevychutnat. V kině jsem byl nadšený, i když mě zamrzelo, že v 5.1 zvuku není celý koncert, ale jen některé pasáže. Přesto můžu jen doporučit," říká skalní fanoušek Queen a český Freddie Mercury z pražského revivalu Queenie.

LEGENDÁRNÍ KONCERTY V KINĚ RADNICE

projekce koncertů

QUEEN Hungarian Rhapsody Live in Budapest '86

dnes 9. listopadu ve 20.00

LED ZEPPELIN Live in London 2007

středa 21. listopadu ve 20.00

THE DOORS Live at the Bowl '68

pátek 30. listopadu ve 20.00

Druzí v pořadí jsou Led Zeppelin a jejich „utajovaný" koncert Live in London z roku 2007.

Přestože zájem o vstupenky na koncert projevilo celkem dvacet milionů diváků, první velký koncert Led Zeppelin po sedmadvaceti letech mělo nakonec šanci zhlédnout „pouhých" osmnáct tisíc fanoušků. Radnice ho promítne ve středu 21. listopadu od 20 hodin.

Zdroj: Youtube

„Nyní koncert mohou vidět všichni, na které se živě nedostalo. Divákům z více než čtyřiceti zemí světa se nabízí možnost zažít tento památný okamžik z předních řad, a to v pompézním velkém rozlišení a ve vynikající zvukové kvalitě," zve Naďa Hetešová, vedoucí kin Jablonec nad Nisou.

Bonusy a rozhovory

Zakladatele skupiny, Johna Paula Jonesa, Jimmyho Page a Roberta Planta doplnil syn někdejšího bubeníka skupiny Johna Bonhama, Jason Bonham.

Poslední hudební lahůdka čeká na příznivce party okolo Jima Morrisona v pátek 30. listopadu od 20 hodin.

Zdroj: Youtube

Záznam koncertu The Doors Live At The Bowl '68 proslul široko daleko jako vůbec nejlepší vystoupení kapely zachycené na filmovou pásku.

Stejně jako u Queen oživí záznam z koncertu bonusy v podobě rozhovorů se členy kapely. Ti vyprávějí o tom, co pro ně znamenalo vystoupení v Hollywood Bowl, a o celkovém přesahu této koncertní události.