Úspěšná koncertní šňůra Recyklus tour Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny se vrací v obměněné podobě, s podtitulem #jinykoncert. Kromě nového singlu A pak, který s Tomášem nazpívala jeho žena Tamara Klusová, přinese Recyklus novou scénu oživenou o vizuální projekce a instalace. V Jablonci vystoupí v double koncertu, 13. a 14. října v Klubu Woko. Je to jedna z jeho 16 podzimních zastávek v českých a moravských městech spolu s Jiřím Kučerovským, Petrem Škodou a Janem Lstibůrkem.

Tomáš Klus
Tomáš Klus: Nemůžeme si dovolit levné věci. Právě ty zatěžují planetu

Playlist Recyklus tour, jenž zpěvákovi pomohli vybrat loni v létě jeho fanoušci prostřednictvím speciální webové „recyklusační“ aplikace, se nyní obohatila novinkami. Nechybí singl Dobré ráno, ani nová píseň s názvem A pak, kterou Tomáš Klus nazpíval se svou ženou Tamarou. K novému singlu vzniká rovněž videoklip. Na prvním koncertu turné 30. září v industriálním kulturním centru Pragovka Tomáš Klus převzal latou desku Supraphonu za úspěšné album Recyklus Živ je, které vydal v dubnu 2017.

Tomáš Klus
Na Rampě hostuje písničkář Tomáš Klus

Prvotní myšlenkou Recyklus tour bylo a je recyklování. Nezůstalo jen u oživení starších hitů v nových aranžmá, ale recyklace se promítá i do výtvarného pojetí turné, na kterém se podíleli průkopnice PET-art Veronika Richterová, která vytvořila pro tour interaktivní instalaci kontejnerů, představujících „pokoje“ jednotlivých členů kapely, nadaná ilustrátorka a animátorka Eliška Podzimková, jež navrhla design hlavní stage a Ondřej Eremiáš a Matyáš Vorda, kteří dotvořili nový design Recyklusu. Novinkové video projekce jsou dílem Michala Budínského.

Zpěvák Tomáš Klus v roli učitele diktoval 9. června text své písně Do nebe v pelhřimovské hotelové střední škole. Diktát psali studenti v Pelhřimově ve stejný čas během dopoledne v sedmi základních a středních školách. Zároveň společným zpěvem této písně,
OBRAZEM: Tomáš Klus si podmanil studenty svou sobě vlastní improvizací

Stejně jako na jaře má Recyklus tour i na podzim charitativní rozměr. Na koncertech je možné zanechat oblečení pro organizaci Moment, která podporuje denní stacionář Žebřík, mobilní hospic Ondrášek v Ostravě, projekt Kola pro Afriku a další projekty prostřednictvím dobročinných obchodů.