Od včerejška až do soboty 27. května bude opět procházení se centrem Liberce o něco veselejší. Knihkupectví Fryč s podporou fondu Kultury a cestovního ruchu města Liberec připravilo zajímavý program zaměřený na pouliční umění.

HUDBA, ZPĚV A TANEC

Centrum Liberce mezi náměstím Dr. E. Beneše a Soukenným náměstím se včera rozeznělo trampskými i folkovými melodiemi. V Pražské ulici nastoupil s kytarou Jenmi, kterého pak vystřídal Martin Miky Zábranský. Akustické hraní je přesně to, co do ulic patří. „Letos se to rozjelo pěkně, lidi chodí a na účinkující reagují dobře. Jediné, co nám na chvíli pokazilo náladu, byly zničené poutače na obou náměstích, ten v Pražské ulici je zavěšený, tam se vandalové nedostali. Poutače vytvářeli studenti Fakulty umění a architektury," řekl organizátor celé akce Martin Fryč. Mezitím se ale už zpívalo i tančilo a děti před obchodním domem Dunaj vířily bubliny z obřího bublifuku na všechny strany. Na řadu přišly i pověsti české v podání divadla Toy Machin a k živoucí spojce Pražské ulice se dokonce neplánovaně přidala i Moskevská ulice. Kytarista s hráčkou na bonga upoutali kolemjdoucí a úspěšně zastavovali chodce.

V PÁTEK A V SOBOTU NA MUZIKU I DIVADLO

Dnešek a sobota kolemjdoucím zpestří den hudbou a divadlem. Začne se zvolna folkem a blues v Pražské ulici a na Soukenném náměstí. Radim Duda s Lucií Slaninovou předvedou dvanáctistrunnou elektrifikovanou kytaru. V 16 hodin vystoupí herec Antonín Novotný s představením Nejkrásnější narozeniny. Od 17 hodin uslyšíme trip-hopové Loop Station, případně chytlavé písničkářské duo AnnJ. Ani Kino Varšava nebude stranou a na jeho terase zahraje Honza Kavana a Bathory, liberecké legendy.