Básníci Před Mikrofonem (BPM) šli v posledních dvou letech každý svou sólovou cestou. Sem tam spolu hostují na koncertech i nahrávkách, nyní se rozhodli uspořádat společný koncert.

Lipa, Paulieho Garanda a Kennnyho Rougha můžete opět vidět na jednom pódiu dnes 30. srpna od 23 hodin v Golf Baruv Liberci. Venkovní grilovačka bude probíhat už od 18 hodin.

Kdy jste naposledy vystupovali jako BPM? A kdy v Liberci? Vaše seskupení se rozpadlo nebo jste si dali jenom pauzu?

Lipo: To už je dlouhá doba. Občas jsme si zahostovali na koncertech. Mám pocit, že tomu budou tak dva roky. BPM se nikdy nerozpadli. Jednou znovu ucítíte vítr na svých zádech vanoucí ze severu. To bude doba, kdy znovu povstanem (Smích).

Společnou desku asi nechystáte. Můžeme se těšit na další vaše sólové počiny?

Lipo: Určitě. Oba pracujem na svých sólových deskách. Já ji mám v podstatě celou napsanou, teď nastává namáhavá práce ve studiu. A myslím, že dojde i na nějaké vzájemné hostovačky.

Paulie: Já připravuju desku s Kennym. Venku máme první singl KOTVIM rovnou s klipem, kterej teď rotuje na Óčku a MTV. Na podzim budu trávit čas ve studiu a na začátku roku 2014 by měla deska vyjít.

Často točíte videoklipy, je za dveřmi nějaký nový? Máte ještě další novinky?

Lipo: Paulie o prázdninách vypustil zdařilou věc Kotvim a já tak učiním v horizontu týdnů, kdy představím svoji věc. Mimo to točím videa i pro jiné interprety.

Paulie: Na podzim plánujeme s Kennym takovou menší videoklipovou masáž, aby se vytvořilo dostatečný promo k desce. Budou ještě tři singly, takže za dveřma jsou rovnou tři klipy.

BPM: Summer Chill

Kdy: dnes 30. srpna od 23 hodin

grilovačka od 18 hodin

Kde: Golf Bar, Liberec

Vstupné: na místě 180 Kč, v předprodeji 120 Kč

předprodej v Golf Baru nebo Revolution shopu

Kdybyste se měli ohlédnout. Jaký váš song měl za poslední rok největší úspěch?

Lipo: V mém případě to bude asi Do města přišla zima s Kateřinou Marií Tichou.

Paulie: Nejspíš Pavučina lží, se kterou jsem ale tak velkej úspěch rozhodně nečekal. I když to měla bejt balada jen pro mý město, song se dostal do všech koutů republiky a sklidil velký ohlasy.

Nechali jste fanoušky na facebooku hlasovat o písničkách, které chtějí slyšet. Nejvíce má zatím Chill. Jakou máte nejraději vy?

Lipo: Asi Madam poezii. To byl takový náš počáteční impulz a dodnes má v sobě silnou emoci.

Paulie: Pro mě taky. Dostali jsme se díky ní do podvědomí více posluchačů a získali si svoje fanoušky. I když je to asi nejohranější věc, co se vzniku týče, furt se mi neohrála a spíš nabývá na hodnotě.

V prostorách Casty otevře na konci září či na začátku října nový klub Bunkr. Pořadatel mi v rozhovoru řekl, že by chtěl pořádat i vaše koncerty. Těšíte se na tuto spolupráci?

Lipo: V Castě jsme začínali vystupovat, máme k tomu místu citovej vztah. Držím palce, ať se klub znovu chytne. My si tam určitě rádi zahrajem.

Paulie: Rozhodně. O klub Bunkr se bude starat náš kamarád a muzikant Tomáš Hájíček, se kterým už léta spolupracujeme, jak na poli hudební spolupráce, tak i společných akcí. Těším se hlavně na otevření klubu a znovuzrození tohodle místa. Doufám, že to bude všechno šlapat, jak má. Tomáš dělá velkou věc pro libereckou klubovou rockovou scénu.

Uslyší vaši fanoušci v Golfu i vaše sólové songy?

Lipo: Uslyší, celé to bude dobře namixovaný.

Paulie: Samozřejmě zahrajeme i sólo věci. Lidi se můžou těšit v podstatě na všechny naše singly s klipama. Koncert bude pestrej.