„Do Liberce jezdíme v období prázdnin pravidelně posledních pět let. V posledních dvou letech nám však příliš nevyšlo počasí. Tak doufáme, že v sobotu to bude lepší, do zdejšího prostředí se totiž vždy těšíme,“ uvedl ředitel Hoffmanova divadla Karel Hoffman.

Inscenace nazvaná Příběh Velké Moravy a země České nabízí populární formou zpracované dějiny naší země. Výlet za bájemi a mýty Velkomoravské říše i do historie země České může být hrán jako jeden celek, ale také jako dvě zcela samostatné části. Návštěvníci libereckého představení se tak mohou těšit na dva více jak půlhodinové bloky, z nich první bude věnován Velké Moravě a druhý zemi České.

„Historickou pouť, kterou diváky provedou tři šašci z nejvýznamějších panovnických rodů, zakončíme v období Marie Terezie. Přestože je inscenace určena především mládeži, myslím si, že její podání pobaví i dospělé,“ dodal Karel Hoffman.

Inscenaci Příběh Velké Moravy a země České uvede Hoffmanovo divadlo před libereckou radnicí v sobotu 18. srpna od dvaceti hodin. Bude to již druhá inscenace v podání této scény v rámci letošního programu Letního setkávání s divadlem. Poprvé se letos předvedlo Hoffmanovo divadlo libereckému publiku 21. července, kdy sehrálo inscenaci nazvanou Čestné mušketýrské aneb Páni kluci po třiceti letech.