Na konci června odstartovaly v galerii dvě krátkodobé výstavy. O kompozici výstavy Milana Janáčka napoví mnoho název – Radostný svět. Retrospektivní výstava libereckého výtvarníka uspořádaná při příležitosti jeho významného životního jubilea představuje výběr z jeho celoživotní malířské, grafické a ilustrátorské tvorby.

Druhou výstavou, která svojí přítomností obohatí prostory liberecké galerie je proměnná výstava s názvem Okno do českého loutkářství. V případě této expozice můžeme hovořit skutečně o exkluzívní události.

Jedná se o mezinárodní výstavu, která tvoří součást náročného velkorysého projektu, který koncem roku 2007 představí v rámci Mezinárodního loutkového festivalu „Titirijai 07“ ve španělské Tolose mnohotvárnou důstojnou prezentaci českého loutkového divadla.

Výstava, jejíž realizace se zhostilo oddělení dějin divadla Moravského zemského muzea v Brně, přiblíží návštěvníkům prostřednictvím vybraných autentických a průvodních dokumentů mimořádnou tradici českého loutkářství od přelomu 18. a 19. století do současnosti, a to nejen odborně, ale také divácky atraktivně.

Obě výstavy skončí třetí zářijovou neděli. Stálým lákadlem Oblastní galerie v Liberci jsou stálé expozice.