Netradiční zábavná prohlídka bude pro návštěvníky zcela zdarma.

Noční iQpark se otevře po skončení běžné otevírací doby 1. června, tedy od 20 do 24 hodin.

Nejkrásnější prohlídky pak budou od 22. hodiny, tedy po setmění. V přítmí a za speciálně připraveného umělého nasvícení získají exponáty nový rozměr.

S projektem první Pražské muzejní noci přišlo v roce 2004 Národní muzeum. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé ve velkých evropských městech.

Jde vlastně o velice jednoduchý princip, kdy muzea a galerie v daném městě zůstanou otevřeny do pozdních nočních hodin a nabídnou svým nočním návštěvníkům něco, co není v jejich denním programu běžné. Volným vstupem počínaje a speciálními akcemi konče.

První Pražská muzejní noc se setkala s nebývalým ohlasem návštěvníků. V roce 2005 se již k Praze připojila i další města napříč celou republikou – konečný počet byl 73 měst a přibližně 100 muzeí a galerií, které se do Festivalu muzejních nocí 2005 zapojily a svými akcemi přilákaly více než 180 tisíc návštěvníků!

Úspěch prvního ročníku Festivalu muzejních nocí se zopakoval i v ročníku druhém, a proto i pro rok 2007 vyhlašuje Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s ministerstvem kultury a Národním muzeem Festival muzejních nocí 2007, který probíhá od 19. května a končí 16. června 2007.