Zatímco doma podlehla Kometa v prodloužení 0:1, na vítkovickém ledě prohrála 1:2. „Hrál jsem poprvé od přestupu do Brna na ostravském ledě, trošku specifické utkání to pro mě bylo," potvrzuje jedenadvacetiletý zadák Štencel.

Potkal jste ve Vítkovicích hodně známých tváří?

Samozřejmě tam nastupuje spousta kluků, se kterými jsem hrál, víceméně znám skoro všechny lidi. Ale jinak jsem to bral jako další zápas z mnoha, které za sezonu odehrajeme.

Vás spoluhráč z obrany Ondřej Němec říkal, že jste příliš kombinovali, místo abyste se tlačili do brány. V tom vidíte příčinu prohry?

Ondra to popsal přesně, nedávali jsme góly, protože jsme neměli nějaký větší tlak do branky, chtělo to spíš jednoduchost. Vítkovice dobře blokují střely, od nás obránců se spousta puků ani nedostala na bránu.

Můžete změnit rychle rozhodnutí, když před vámi padá bránící hráč do střely?

Samozřejmě záleží na situaci, jak se vyvíjí, ale máte možnost pohnout se do strany a zkusit ho obstřelit kolem nohou. Je to o rychlosti a způsobu, jakým puk co nejrychleji dostat na bránu, aby byla nějaká šance ji ohrozit.

Prohráli jste třetí extraligové utkání z posledních čtyř. Projevuje se, že už soupeři vědí, co na vás platí?

Dalo se čekat, že nebudeme vyhrávat všechny zápasy základní části, bohužel teď to tak vyšlo. Škoda, jelikož jsme tři utkání prohráli o jediný gól, nebyli jsme v těch zápasech horší. Doufám, že v dalších se to zlomí a budeme aspoň o jednu, dvě branky vyhrávat.

Do utkání nezasáhl brněnský útočník Martin Erat. V čem se nejvíc projevila jeho absence?

Martin je vynikající hokejista. Jde cítit, že jeho zkušenosti, přehled a držení na puku chybí, ať už v přesilových hrách nebo rozhodujících situacích. Ani netuším, co přesně má, nebyl na tréninku. Doufejme, že jeho absence bude co nejkratší a brzy se k nám připojí. Do té doby ho musíme nahradit.

V pátek večer nastoupíte na ledě mistrovského Liberce, který nabral velkou formu. V čem vidíte jeho sílu?

Stojí za povšimnutí, že dostává strašně málo gólů, z posledních jedenácti zápasů měl sedmou nulu. Liberec má velmi propracovanou obranu, což navazuje na to, co musíme zlepšit. Potřebujeme tlak do brány, trošku se oprostit od kombinace, zjednodušit hru. V tom hledám hlavní záměr, kterým chceme utkání zlomit.

Liberecký gólman Roman Will vévodí statistikám nejvyšší soutěže. S ním čeká brněnské útočníky klíčový souboj?

Má velkou pozici, neskutečnou formu, z posledních zápasů nedostává skoro žádné góly. Říká, že se cítí v pohodě. Musíme do něj chodit, trošku mu hru znepříjemnit, ať není v takové herní pohodě. Věřím, že nemůže takhle vydržet celou sezonu. Doufám, že proti nám se to prolomí, dáme mu nějaké góly a vyhrajeme.