Bílí Tygři v předehrávce 6. kola extraligy prohráli na ledě Ocelářů 2:5. I v třetím venkovním utkání sezony tak vyšli bodově naprázdno.

Liberec proti Třinci třikrát za sebou naplno bodoval a lépe začal i ve čtvrtek. Hosté rychle vedli po trefě Dlouhého, ale domácí ve druhé periodě otočili a třemi zásahy v posledním dějství rozhodli o svém triumfu. Slezané proti Severočechům zvítězili teprve podruhé z posledních devíti utkání.

Severočeši nebodovali ani v třetím venkovním utkání sezony, tentokrát se alespoň gólově prosadili. Naopak Oceláři i potřetí doma vyhráli a bodově se dotáhli na vedoucí Chomutov.

„Od začátku jsme se snažili udávat tempo. Třinec jsme dostali je pod tlak a z toho pramenil vedoucí gól. Bylo to vyrovnané utkání, ale my jsme nevyužili přesilovky, to rozhodlo. Musíme na tom zapracovat, víc to na tréninku pilovat,“ řekl zklamaný liberecký obránce Filip Pyrochta.

„Zápas jsme ubojovali a tři body zůstávají doma, to je nejdůležitější,“ oddechl si třinecký útočník Martin Adamský, který vstřelil gól na 2:1. „Věděli jsme, že Liberec má dobré přesilovky a jsme rád, že jsme je dokázali ubránit.“

Třinec – Liberec 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 26. Adamský (Irgl, Hrubec), 45. Polanský (Roth, Irgl), 57. Svačina (Roth, Marosz), 60. Martin Růžička (Polanský, Roth) – 3. A. Dlouhý (Jašek), 39. Bakoš (Pyrochta, P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Kubičík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3913.
Třinec: Hrubec – Adámek, Krajíček, Roth, Jank, D. Musil, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Irgl, Polanský, Adamský – Dravecký, Marosz, Svačina – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík.
Liberec: Will – Pyrochta, Jánošík, Plutnar, Šmíd (41. Havlín), Kolmann, Derner – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, Ordoš – J. Stránský, Jašek, D. Špaček – Hrabík, Vantuch, A. Dlouhý.