HC Sparta Praha

Sparťané odehráli v přípravě celkem devět zápasů, z nichž pět vyhráli a čtyři prohráli. V úvodních třech utkáních si postupně poradili se Slavií, Karlovými Vary a Kouvolou. Poté se vítězná šňůra zastavila a následovaly tři porážky v řadě se Soči, Ženevou a HV 71. Vzápětí zdolali Mannheim a Mladou Boleslav, ale v generálce na extraligu nestačili na tým z města automobilů.

Změny v kádru se nevyhnuly ani Spartě. Petr Kumstát a Jaroslav Hlinka ukončili kariéru, dále už v týmu nejsou Lukáš Klimek, Matěj Beran, Erik de la Rose, Steven Delisle, Zach Sill, Roberts Bukarts, Tomáš Jandus, Jan Mičán, Tomáš Voráček, Richard Jarůšek, Albert Michnáč a Vojtěch Zeleňák.

Mužstvo naopak vyztužili Vladimír Růžička, Matúš Sukel, David Dvořáček, Martin Dočekal, Michal Řepík, Marek Kvapil a Adam Polášek. Trenérem zůstal Uwe Krupp, role sportovního ředitele se ujal Petr Ton a pozici sportovního manažera obsadil Jaroslav Hlinka.

Úvodní duel nového ročníku nakonec zvládla Sparta, která Plzeň zdolala 7:6 v prodloužení. Utkání nabídlo vše, co by měl hokej mít. Hodně branek, obraty ve skóre, bitky a slušnou diváckou kulisu.

Bílí Tygři Liberec

Liberečtí hokejisté mají za sebou pestrou přípravu, v níž se utkali pouze se zahraničními soupeři. Nejdříve podlehli Soligorsku 1:2 a posléze Novokuzněcku 3:4 v prodloužení. Následně ale přemohli Kouvolu 3:2 a Chabarovsk 4:1.

Tygři se představili také v Lize mistrů. Z Belfastu a Luley nepřivezli ani bod, v Severním Irsku prohráli 5:4 a ve Švédsku 4:1. Na vlastním ledě sice vrátili Belfastu porážku a zvítězili 6:1, avšak v odvetě s Luleou padli v prodloužení 4:5. V základní skupině C jim patří třetí pozice se ziskem čtyř bodů.

Pod Ještědem se během přípravného období změnil kádr. Z týmu odešli Martin Ševc, Dominik Lakatoš, Roman Will, Patrik Maier, Matěj Stříteský, Marek Kvapil, Taylor Doherty, Michal Teplý, Tyler Redenbach a Jakub Valský.

Do kabiny nově dorazili Justin Peters, Ronald Knot, Roman Graborenko, Rostislav Marosz, Michal Bulíř, Daniel Bukač a Adam Musil.

Tygři také zvládli vstup do nové hokejové sezony, když v Hradci zvítězili 6:3. Po dvou brankách vstřelili Libor Hudáček a Petr Jelínek.