Severočeši využili skutečnost, že oceláři se nemohli opřít o své slovenské reprezentanty Marinčina, Daňa a Romana. Zdraví pak nepustilo do hry Hrňu s Marcinkem a Tygři začali na vítězství pracovat hned od úvodní třetiny.

Po třech minutách třineckého Mazance překonal Ordoš a přesně v deváté minutě zvyšoval na 2:0 pro hosty Rychlovský. Třinečtí dokázali ještě před prvním odchodem do šaten snížit z hole Kovařčíka. V prostřední periodě se museli diváci obejít bez branek a tak rozuzlení přišlo až v závěrečném dějství. Tygři v 58. minutě zvýšili Birnerem opět na rozdíl dvou gólů. Domácí pak odvolali gólmana a začali do hostů bušit v šesti a druhou trefou snížit Kovařčík. Brankáře poslal Třinec na střídačku i v pokračování hry, ale Liberci stačilo třicet vteřin, aby rozhodl o konečném výsledku a důležitých třech bodech.

Ve středu 16. února se rozzářily významné budovy napříč republikou sokolskými barvami u příležitosti 160 let od založení organizace. Na snímku Markéty navrtátilové je tělocvična Tyršova domu v Praze.
Sokol má 160 let. Významné budovy napříč republikou zářily v sokolských barvách

Třinec - Liberec 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík (M. Doudera), 59. M. Kovařčík (A. Nestrašil) – 4. Ordoš (Derner, M. Zachar), 9. Rychlovský (Melancon, L. Šmíd), 58. Birner (L. Šmíd), 60. M. Zachar.

HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Teper, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák – Svačina, A. Nestrašil, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Komorski, Bakoš. Trenér: Marek Zadina.

Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Klepiš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – A. Najman, P. Jelínek (C), Rychlovský – Faško-Rudáš, J. Šír, Klapka. Trenér: Patrik Augusta.