HC Vítkovice Ridera

Ostravané se od začátku letošní sezony prezentovali nevyrovnanými výkony. Vítězství střídaly porážky. Vítkovice může mrzet především domácí ztráta s Olomoucí a právě s Libercem. Na své konto si ale připsaly skalp úřadujícího mistra z Třince.

V první polovině října postihl Vítkovice výpadek, když prohrály čtyři střetnutí v řadě. Poté přišla výhra nad Litvínovem následovaná nezdarem v Karlových Varech. Z posledních tří klání získali Vítkovičtí pokaždé dva body, když zdolali v prodloužení Olomouc a po nájezdech Mountfield HK a Zlín.

V tabulce patří svěřencům trenérů Jakuba Petra a Pavla Trnky deváté místo se ziskem 22 bodů. Jen vinou horšího skóre se Vítkovice nachází za Libercem. Nejlepším střelcem týmu je s šesti góly Šimon Stránský a nejproduktivnějším hráčem je Roberts Bukarts, který zaznamenal 14 bodů za pět branek a devět asistencí.

Vítkovice jsou v poslední době hodně vidět i mimo led. Vše začalo strastiplným odchodem útočníka Rostislava Olesze a vyvrcholilo minulý víkend na tiskové konferenci po utkání Olomouc – Vítkovice, kdy se do sebe slovně pustili trenéři Zdeněk Moták a Jakub Petr.

Vzájemné měření sil s Libercem bude speciální pro obránce Jana Výtiska a útočníka Dominika Lakatoše, kteří v Liberci v minulosti působili.

Bílí Tygři Liberec

Liberečtí mají za sebou nelichotivou bilanci pěti ligových porážek v řadě, kterou utnuli až v předchozím duelu na Spartě, kde dokázali zvítězit 2:0. Svoji první nulu v letošním ročníku vychytal fanoušky kritizovaný Justin Peters.

Tygři nasbírali 22 bodů a momentálně jsou na osmé pozici v tabulce. Teď je čekají Vítkovice, s nimiž v září svedli gólovu přestřelku, která byla ukončena výhrou Libereckých po nájezdech.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Michal Birner (8+10), který je zároveň i nejlepším střelcem. Duel s Vítkovicemi se ponese v halloweenském duchu a tomu bude přizpůsobem jak zápasový program, tak i občerstvení.

Vzájemné zápasy

Liberec sehrál s Vítkovicemi v české extralize 69 zápasů a má se svým soupeřem pozitivní bilanci. Tygři se radovali z vítězství šestatřicetkrát, zatímco Vítkovice devětadvacetkrát. Čtyřikrát skončilo utkání nerozhodně.