Zápas nezačali domácí zrovna šťastně, protože už po 38 vteřinách byl vyloučen Vantuch za podražení a přesilovku Sparta využila za 32 vteřin. K tyči Pincovy branky se přesně trefil Tenkrát – 0:1. Krátce nato přišla druhá přesilovka hostů za přísné vyloučení gólmana Pince. Nyní měli ale naopak šanci z brejku Bílí Tygři, jenže Vlachovu střelu Schwarz vyrazil a dorážka Víška těsně minula branku.

V 10. minutě domácí vyrovnali. Galambošovu ránu vyrazil Schwarz před sebe a puk se od najíždějícího Krejčíka odrazil do sítě. Rozhodčí po poradě s videosudím gól uznali – 1:1. V 13. byl sparťanský útočník I. Rachůnek vyloučen za nafilmovaný pád a také Liberec svou první přesilovou hru využil. Odraženou Nedvědovu střelu dorazilo do sítě Víšek na 2:1, navíc byl po gólu vyloučen sparťanský hráč Vallin za nesportovní chování do konce utkání.

Rovněž druhé dějství odstartoval gól v početní převaze. V 24. minutě šel na trestnou lavici liberecký Kica za vysokou hůl a po necelé minutě vyrovnal na 2:2 Hlinka po Tonově přihrávce.

O půl minuty později nevyšel domácímu Špačkovi po krásné individuální akci závěrečný pokus o blafák.

Po souboji u mantinelu zůstal v 28. na ledové ploše ležet sparťanský obránce Krstev. Na led byli povoláni i zdravotníci a nosítka a Krstev byl po delším ošetřování odvezen z ledu. Domácí Kudrna za to inkasoval trest na 5 minut plus do konce utkání (trest ve hře) za vražení na hrazení.

Při dlouhé přesilovce Sparty několikrát podržel Tygry gólman Pinc, ale nakonec přece jen kapituloval v 32. po střele Hanzlíka z prostoru mezi kruhy – 2:3.

V úvodu třetího dějství se několikrát vyznamenal brankář Schwarz při šancích libereckých hráčů Špačka, Víška a Čakajíka. V 50. byl vyloučen sparťan Y. Treille, ale hosté dokázali v oslabení skórovat. Ivan Rachůnek protlačil kotouč až za Pince, který v tomto případě neměl čisté svědomí – 2:4 a liberecká střídačka si vzala time-out.

Tygrům v další fázi zápasu chyběla přesnost i agresivita, nemohli se prosadit a Sparta si v klidu bránila vedení. V čase 57:33 domácí trenéři odvolali brankáře a Liberec hrál se šesti lidmi v poli. Slibnou šanci měl minutu a půl před koncem Galamboš, ale netrefil branku. Liberec se sice v závěru udržel v útočném pásmu, ale jeho tlak byl bezzubý.

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. L. Krejčík (Galamboš), 15. Víšek (P. Nedvěd, Čakajík) – 2. Tenkrát (J. Hlinka, Pacovský), 25. J. Hlinka (Ton, I. Rachůnek), 32. Jan Hanzlík (Ton, Broš), 51. I. Rachůnek. Rozhodčí: Hribik, Lacina – Barvíř, Lhotský. Vyloučení: 5:7, navíc Kudrna 5 min. a do konce utkání – Vallin 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4973.

Sestavy:

Liberec: Pinc – Výtisk, Čakajík, Čutta, Cebák, Derner, Jánošík, Holub – Vantuch, P. Nedvěd, Víšek – T. Urban, Dušek, Špaček – Kica, Krejčík, Galamboš – Kudrna (33. J. Vlach), Filippi, Roman Vlach. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Sparta: Schwarz – Jan Hanzlík, Milam, Vallin, Philipp, Gawryletz, Krstev, D. Kočí, od 52. navíc D. Sobotka – Ton, Broš, I. Rachůnek – Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský – Jánský, Simon, Bahenský – Y. Treille, Foster, S. Treille. Trenéři: Žemlička a Votruba.