Hnilička působil v Liberci pět sezon a dres s Tygrem na prsou oblékl ve 203 zápasech, z nichž 120 bylo vítězných. Bílí Tygři se stali mezi lety 2004 2008 dvakrát vítězi základní části a dvakrát slavili bronzové extraligové medaile. S úspěšností zákroků přes 93 % stále drží Hnilička klubový rekord mezi libereckými brankáři. „33" je také olympijským vítězem z Nagana a trojnásobným světovým šampionem.

„Milan Hnilička svým profesionálním přístupem posunul Bílé Tygry mezi přední elitní extraligové týmy. Po čtyři roky v dresu Bílých Tygrů dominoval mezi extraligovými brankáři a výrazně klubu pomohl k největším úspěchům dosavadní historie. Byl tváří týmu nejen na ledě, ale i v kabině a svým úspěšným účinkováním na vrcholných hokejových akcích výrazně zviditelnil jméno Bílých Tygrů v celém hokejovém světě. V duchu hokejové tradice chceme vzdát hold jedné z největších klubových osobností tím, že jeho dres zavěsíme pod strop Areny," uvedl prezident HC Petr Syrovátko.

Hnilička kvůli zdravotním problémům musel svou aktivní hokejovou kariéru ukončit v roce 2009, ale téměř okamžitě se přesunul do role funkcionáře. Od roku 2013 spolupracuje s Českým svazem ledního hokeje, jako manažer juniorského národního výběru a v lednu byl jmenován také asistentem generálního manažera Martina Ručinského u české reprezentace před zářijovým Světovým pohárem.