Tomáš Filippi se stal nečekaným hrdinou Liberce. Navrátilec z Ruska rozhodl v prodloužení první utkání interesantní série se Spartou.

Tygři zvítězili 3:2. Dvakrát se prosadili v přesilovce. Dva góly vstřelil Redenbach. Druhý mač předkola play off se odehraje opět pod Ještědem ve středu od 18.20.   

Domácí začali náporem a v 7. minutě je poslal do vedení Redenbach. Soupeř se potom rozjel a začal zlobit. Ďaloga ještě v čisté tutovce selhal, ale krátce před první sirénou už srovnal Vrána, který zblízka propasíroval puk za Willa.

Trenér libereckých hokejistů Filip Pešán v debatě s rozhodčím.
Pešán to přehnal! Kouč Liberce trefil rozhodčího láhví a zaplatí padesát tisíc

Po přestávce Redenbach opět propálil Aittokallia a přesilovkovým gólem vrátil Tygrům náskok. Ten ale nevydržel ani minutu. Mikuš dostal nabito mezi kruhy a bombou z voleje nedal Willovi šanci.

Rozuzlení přineslo až prodloužení. To trvalo jen necelé tři minuty, než Filippi využil přesilovku a odšpuntoval tak libereckou radost.

Trenérovi Liberce Filipu Pešánovi se po vydřené výhře hodně ulovilo. Jeho tým zvládl první důležitý krok. "Utkali jsme se s velice těžkým soupeřem, který hrozil v brejcích. To jsme si několikrát nepohlídali, ale další den v tom budeme lepší. Výrazně nás podržel Roman Will. Jsme moc rádi, že jsme naši aktivitu přetavili ve vítězný gól v prodloužení."

Sparťanský kouč František Výborný nedělal z porážky tragédii. "Bylo to utkání se šancemi na obou stranách. V prodloužení jsme bohužel neproměnili naši šanci a pak přišel zbytečný faul. Liberec nás potrestal, ale to se nedá nic dělat. Musíme teď zmobilizovat naše síly a další den do toho půjdeme znovu."
 

Liberec – Sparta Praha 3:2 p.p. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Redenbach (Ordoš, Šmíd), 24. Redenbach (Jašek, Ševc), 63. Filippi (Bakoš) - 18. P. Vrána (Řepík, J. Hlinka), 25. J. Mikuš (Pech). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 4 920. Stav série: 1:0. 
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Ordoš - Bulíř, Filippi, M. Kvapil - Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, T. Pavelka, Ďaloga, Kulda, T. Voráček, J. Mikuš - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Forman, Pech, Buchtele - Jarůšek, Klimek, A. Kudrna - Kumstát, Černoch, Říčka. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.