Liga mistrů v hokeji je stále ještě mladý projekt, jehož vznik se datuje k roku 2014. V premiérové sezoně 2014/2015 byli Tygři zařazeni do základní skupiny A, v níž narazili na Kärpät Oulu, Košice a Kölner Haie.

TYGŘI OBSTÁLI

V této konkurenci Tygři obstáli a se ziskem 9 bodů skončili na druhém místě. Klíčové utkání Liberec prohrál v Oulu 3:1 a do play-off nepostoupil. V dalším roce si Liberečtí vedli ještě lépe. Základní skupinu D sdíleli spolu se Skellefteou a Nitrou. Švédskému soupeři sice dvakrát podlehli, ale Nitru v obou případech porazili a postoupili do play-off.

Úvodní kolo vyřazovacích bojů přiřklo Tygrům Linköping, kterého vyřadili. Stopku vystavil Liberci v osmifinále švýcarský Davos. Také v sezoně 2016/2017 se Liberečtí probojovali do play-off. V základní skupině H se střetli s TPS Turku a Lorenskogem. Lorenskog dokázali zdolat, zatímco s TPS odešli poraženi. V šestnáctifinále vyřadili Färjestad, ale po roce znovu skončili v osmifinále. Nad jejich síly byly tentokrát Vítkovice.

NEJLEPŠÍ VÝSLEDEK

Ročník 2017/2018 byl pro Tygry v Lize mistrů nejúspěšnější. V základní skupině E změřili síly s Växjö, Davosem a Cardiffem. Na Švédy sice Liberec nestačil, ale Cardiff dvakrát porazil. S Davosem měl vyrovnanou bilanci, čímž si znovu zajistil místenku ve vyřazovacích bojích. Osmifinále znamenalo střetnutí s Frölundou. Po úvodní domácí porážce Tygři v odvetě stav otočili a prošli do dalšího kola.

Čtvrtfinále Ligy mistrů proti ZSC Lions.Zdroj: Petr Zbranek

V SEMIFINÁLE KONEČNÁ

Ve čtvrtfinále narazili na ZSC Lions, proti kterému museli ve druhém zápase znovu otáčet stav a po úspěšných nájezdech postoupili. Semifinále už Severočeši nezvládli. Svému skupinovému soupeři z Växjö podlehli po úvodní remíze vysoko 6:1.

VLONI BEZ ÚČASTI

V loňské sezoně Bílí Tygři v Lize mistrů nestartovali. Letos budou chtít Tygři navázat na úspěch ze svého posledního vystoupení. „Určitě chceme vyhrát první zápas a budeme chtít dojít co nejdále. Všechny duely mají kvalitu a je to jiný hokej než extraliga,“ řekl útočník Bílých Tygrů Jan Ordoš.

Základní skupinu odehrají svěřenci trenéra Patrika Augusty proti Belfastu, Lulee a Augsburgu. Dočkají se Bílí Tygři dalšího velkého úspěchu v podobě postupu do play-off?

GRYF Liberec na MČR.
Karatistický oddíl Gryf nově otevírá sportovní přípravku, do níž pořádá nábor