HC Frýdlant - HC Turnov 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Utkání bylo přímým soubojem o třetí místo, kdy Frýdlantští měli na hosty náskok tří bodů. Vstup do zápasu vyšel lépe Turnovu, který byl aktivnější a hostující hráči si svým pohybem vynutili fauly. Oslabení domácí však sehráli dobře a podržel je i brankář Blažek. Směrem dopředu to ale bylo horší a hostující brankář Fikrt neměl příliš práce. Do druhé třetiny Frýdlant zvýšil obrátky, přidal na pohybu a začal hosty přehrávat. Svojí aktivitou si vypracoval slibné šance. Velkou příležitost měl Mikan, před poloodkrytou brankou ale ideálně netrefil odražený kotouč. Z ideální pozice mezi kruhy pálil v přesilovce Beníšek, Fikrt jeho střelu vyrazil betonem a dělovku Sommera pak ukryl ve své lapačce. Z nenápadné akce v polovině utkání tak udeřili hosté. Jágrova několikrát tečovaná střela prošla až za bezmocného Blažka a Turnov v zápase vedl. I nadále byli domácí aktivní, dobré šance si vypracovali Potocký s Jiřím Peřinou, hostující brankář ale odolával. V závěrečné třetině měli domácí jasný cíl konečně vstřelit branku. Turnovští ale dobře bránili, zahušťovali střední pásmo a cesta k jejich brance tak nebyla vůbec snadná. Naopak druhý gól mohl přidat Maděra, který se ocitnul sám za obranou. Proti jeho střele se ale vyznamenal brankář Blažek. V této fázi utkání se začalo přiostřovat a přibývalo tvrdých soubojů na obou stranách. Zápas zpestřila také boxerská vložka mezi domácím Beníškem a hostujícím Baranem, kterou domácí útočník jasně vyhrál. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se Frýdlantu podařilo dostat kotouč do branky, ale gól neplatil, jelikož byl dosažen po chybném přerušení hry hlavním rozhodčím, který se domníval, že Fikrt má puk již pod kontrolou. Na druhé straně mohl přidat pojistku Duda, Blažek ale proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok a uchoval tak naději na bodový zisk. V závěru domácí zkusili hru bez brankáře, kýženého vyrovnání se ale nedočkali. Naopak se závěrečným hvizdem dal konečnou podobu výsledku gólem do opuštěné branky Maděra.

PŘED BRANKOU LOMNICE. V bílém zleva hráči a střelci gólů Slavoje Jiří Herda a otřesený Václav Tomíček.

Branky a nahrávky: 31. Jágr (Isach, Zákoutský Jan), 60. Maděra (Zbroj). Rozhodčí: L. Mizera D. Mizera, Pevný. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Frýdlant: Blažek P. Peřina, Kolmann, J. Čejka, Pešek, Němeček, Erlebach - Hodač, J. Peřina, Potocký - Mikan, Beníšek, Kotrč - Hájek, Sommer, Velechovský. Trenéři: Stříteský a Mikoláš.

Frýdlant v sobotu 12. prosince od 17 hodin hostí nováčka z Varnsdorfu, který se zatím krčí na posledním místě.

HC Slavoj Liberec - HC Lomnice 6:9 (0:2, 6:3, 0:4)

Do utkání, ve kterém se domácí mohli bodově dotáhnout na vedoucí Lomnici, vstoupili lépe hosté a již ve druhé minutě vedli. A když za dvě minuty přidali další branku, vypadalo to na debakl Slavoje. Domácí, kterých nastoupilo pouhých jedenáct, však pak přidali na pohybu a zastavili brankostroj Lomnice. Ve druhé třetině naopak spustili brankostroj tradiční střelci Slavoje Herda, V. Tomíček, Šnajdr a nastříleli svému soupeři půltucet branek, nevyvarovali se však chyb v obraně a obdrželi tři. Do kabin tedy šli s tenkým jednogólovým náskokem domácí.

Do třetí třetiny už nenastoupil jeden z klíčových hráčů Slavoje Václav Tomíček, který po tvrdém, ale čistém zákroku odjel do nemocnice s podezřením na otřes mozku. To už byli tedy domácí jen v deseti a toho dokonale využil mladý celek z Lomnice. Nastřílel domácím další čtyři branky, celkem zaslouženě otočil zápas na svoji stranu a upevnil si tak vedení v tabulce na rozdíl šesti bodů.

Branky (nahrávky): 24. V. Tomíček (Herda, Duda), 26. Svoboda (Šesták, Herda), 32. Šnajdr, 33. Herda (Šesták), 34. Šnajdr (Šebesta, Duda), 36. Herda (Šesták, V. Tomíček) 2. Martinec (Kedršt), 4. Drahoňovský (Junek, L. Syrovátka), 28. Kedršt (Kuch), 30. Drahoňovský, 37. Drahoňovský (Junek, Špaček), 43. Rudiš (TS), 43. Drahoňovský, 54. Karásek (Vala), 58. Junek (L. Syrovátka, Špaček). Rozhodčí: Wagner L. Podrazil, R. Podrazil. Vyloučení: 8:5, využití: 2:2. Slavoj Liberec: J. Tomíček - Bretl, Svoboda, Duda, Kapoun, Ubry - Šesták, Herda, V. Tomíček - Šebesta, Černý, Šnajdr.

K dalšímu utkání zajíždí HC Slavoj v sobotu 12. prosince na hřiště HC Turnov, který má v posledních zápasech vzestupnou tendenci výkonu.

l TS Varnsdorf HC Česká Lípa 4:5 (1:1, 2:2, 1:2). Branky: 13. Damnitz (Prokop, Damašek), 26. Šoltés (Protcenko), 39. Kravets (Damnitz, Laakso), 59. Prokop (Damnitz, Laakso) 20. Preussler (Bauer), 28. Krupička (Žák, Holčák), 36. Krupička (Holčák, Češka), 43. Bauer (Holčák), 46. Holčák (Ulbrych). Rozhodčí: Neťuka - Doležal, Štrébl. Vyloučení: 6:11 + Damašek (V) 5+OK Rašín (CL) 10 OT. Využití: 1:1, oslabení: 0:1.