Padesátiletý kouč tak bude vykonávat stejnou funkci, kterou zastával jeho předchůdce Filip Pešán, než odešel k reprezentaci. Identické budou také jeho pravomoci a povinnosti. Augusta, který působí pod Ještědem od sezony 2018/2019, bude odpovídat nejen za sportovní chod A-týmu Bílých Tygrů, stavbu a podobu jeho kádru, ale rovněž za složení celého kádru a realizačního týmu farmářského klubu v Benátkách nad Jizerou.

„Spojenou pozici trenéra a sportovního ředitele jsme si v Liberci již vyzkoušeli a umíme v tomto modelu pracovat. Nyní, kdy potřebujeme optimalizovat náklady, se toto řešení zcela jednoznačně nabízelo. Od Patrika očekáváme kvalitní řízení kompaktního sportovního programu napříč celou organizací tak, aby na sebe činnost ve všech týmech optimálně navazovala a přinášela očekávaný efekt,“ uvedl k tomuto kroku generální manažer klubu Ctibor Jech.

„Velice si vážím důvěry Bílých Tygrů a těším se na práci v nové pozici. Je to pro mě velká výzva a zároveň závazek, abych navázal na práci svých předchůdců a podílel se na budování dalších úspěchů našeho klubu,“ řekl ke svému zvolení Patrik Augusta.