Mezi střelce se premiérově zapsala i posila ze zámoří David Krejčí, svůj první gól v sezoně dal i Aleš Hemský. Od začátku se hrál oboustranně rychlý, bojovný hokej a šance měly oba celky. Skóre se poprvé měnilo v 8. minutě, kdy obránce Benák při pardubickém oslabení prostřelil brankáře Pince ze středního pásma. Když o patnáct sekund později přidal druhý gól domácích Kousal slavící včera 22. narozeniny, vystřídal Pince Pavelec.

Pardubičtí měli po celou úvodní třetinu více ze hry, ale svůj náskok neudrželi a v 19. minutě během 27 sekund o své vedení přišli. Salfického překonali Nedvěd a Filippi.

Hned po 19 vteřinách druhé třetiny ale poslal domácí do vedení Krejčí svoji první brankou v extralize a odstartoval tak nápor Východočechů, kteří během osmi minut získali tříbrankový náskok. Pardubičtí hráli velmi dobře a soupeře uchránil od většího debaklu Pavelec, který zmařil řadu dalších gólových šancí Hynkova souboru.

V závěru druhé třetiny nevyužily Pardubice téměř minutovou výhodu přesilovky pět na tři. Hned po dvaceti sekundách třetí části se ale prosadil Hemský, který se mezi střelce zapsal také poprvé v sezoně. Rozjetý tým domácích pak s přehledem kontroloval hru a přestože v závěru šetřil síly na úterní zápas ve Vítkovicích, dal několikrát možnost vyniknout Pavelcovi.


Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Lubina (Pardubice): „Chtěli jsme navázat na zlepšený výkon z pátečního zápasu, který jsme zvládli. Do utkání jsme dobře vstoupili, v závěru první třetiny jsme ale o dvoubrankové vedení velice lehce přišli. Podařil se nám však vstup do druhé třetiny, odskočili jsme soupeři na dvě branky a když jsme přidali pátý gól, tak jsme dostali utkání pod kontrolu. Jsem rád, že jsme dneska dali o trošku víc branek než je náš průměr na utkání a že jsme zápas v poklidu dohráli."

Filip Pešán (Liberec): „Do utkání jsme vstoupili vcelku aktivně, ale dostali jsme nešťastný gól z poloviny hřiště, hned následoval druhý gól. Týmu pak pomohla výměna brankářů. Do konce třetiny se nám povedlo vyrovnat a mysleli jsme si, že jsme se vrátili zpátky do zápasu. Ale hned první minuta druhé třetiny nás z toho vyvedla a od té doby Pardubice v utkání dominovaly. Přes naši chabou snahu můžeme být rádi, že jsme nedostali ještě víc gólů."
Také další dva zápasy sehrají Bílí Tygři na stadionech soupeřů. V pátek 12. října v Karlových Varech (18.00) a další pátek 19. října ve Vítkovicích (18.15, ČT4). Doma se představí až v neděli 21. října proti Kladnu (17.00). Na toto utkání jsou již ale vstupenky vyprodány.