„V první třetině jsme dostali dva zbytečné góly, kdy jsme si nepohlídali celkem jednoduché situace. Za stavu 3:0 si Třinec zbytek duelu zkušeně pohlídal i přesto, že jsme se v určitých chvílích dostávali do tlaku. Nepodařilo se nám ale vstřelit gól a Třinec si pak v klidu došel pro vítězství,“ shrnul zápas s Oceláři obránce Bílých Tygrů Ronald Knot.

Co bylo zlomovým momentem celého utkání? „Každý gól, který jsme dostali, mohl být klíčový. Za stavu 2:0 se s tím vývojem dalo ještě něco udělat. Po třetím inkasovaném gólu v oslabení jsme věděli, že případný obrat bude těžký. Sice jsme to stále nezabalili, ale bohužel se nám nepovedlo vstřelit branku,“ smutnil Knot.

BLOK NA SÍTI. Liberecké volejbalistky se snaží zablokovat útok svých soupeřek. Dukla slaví vítězství v základní části.
Volejbalistky Dukly vyhrály základní část

V takovém střetnutí obzvlášť chyběli fanoušci na tribunách. „Chybí nám úplně stejně jako v říjnu, listopadu nebo prosinci. Samozřejmě, že nám fanoušci chybí stejně jako každému týmu. Nedá se nic dělat, hrajeme bez diváků. Ta situace taková je. Nějak se s tím musíme vypořádat,“ velí liberecký zadák.

Proti Ocelářům nevyužili Tygři ani jednu přesilovku. „Nepomůžeme si góly z přesilovek. Třinec si v početních výhodách pomohl, my nikoliv. Kdybych věděl, co mám dělat jinak, abychom začali góly dávat, tak už jsem to dávno udělal. V zápase jsme si nepřipsali žádnou trefu, takže to nebylo jen o přesilovkách. Musíme na tom zapracovat,“ ví Knot, kde Liberec momentálně tlačí bota.

„Nedá se trénovat stejně, jako když hrajeme jen dvě utkání týdně. Program takový je. Důležité je co nejrychleji zregenerovat a připravit se na další zápas,“ odvětil Knot na otázku ohledně našlapaného rozpisu.

Radost libereckých volejbalistů z postupu do finále poháru.
Volejbalisté Dukly jsou ve finále poháru! Úspěch slaví i liberecké ženy

Bílí Tygři hostí v úterý České Budějovice. „Chceme získat tři body, předvést dobrý výkon, dát co nejvíce gólů a co nejméně jich dostat. Uděláme všechno pro to, abychom body urvali,“ uzavřel Knot.

K vítězství Třince pod Ještědem přispěl gólem a asistencí Petr Vrána. „Byli jsme produktivní. Vytvořili jsme si pár šancí, které jsme využili. Zahráli jsme dobře do obrany a k tomu nám skvěle zachytal gólman. Nemyslím si, že to bylo úplně jednoduché utkání, ale byli jsme produktivnější,“ ohlédl se za partií s Libercem Vrána.

Vránův gól na 3:0 byla jeho jubilejní 100. branka v extralize. „Až v minulém zápase mi to někdo řekl, jinak jsem o tomto milníku do té doby nevěděl. Jsem za to samozřejmě rád, ale mnohem víc mě těší, že jsme opět vyhráli. Je to i o práci celé lajny,“ nezapomněl zmínit své spoluhráče.

Liberecký brankář Petr Kváča likviduje nájezd Miloše Romana.
Oceláři měli pod Ještědem zavřeno. Liberec prohrál s Třincem

Třinec navíc získal sto bodů v základní části. „Jsme za to rádi. Začátek soutěže jsme sice měli dobrý, ale pak nás potkal útlum. Věřím, že jsme se dostali zpátky do herní pohody, na kterou navážeme a budeme v ní pokračovat dál. Ještě není konec sezony a máme stále hodně práce před sebou,“ velí Vrána.

V dohrávce 7. kola Tipsport extraligy přivítají Bílí Tygři českobudějovický Motor. Utkání je na programu v úterý 23. února od 18 hodin. Přímý přenos bude k dispozici na HokejkaTV.