Po povedené základní části, kterou vojáci z VTJ Ještěd Liberec prošli s přehledem a s pohodlným 10bodovým náskokem na druhou Českou Lípu, si zajistili kromě prezidentského poháru také nejlepší výchozí pozici pro play-off.V semifinále vyřazovací části si vojáci poradili s Frýdlantem, když po jednoznačné výhře 8:2 na ledě soupeře se v domácí odvetě hodně natrápili a po trochu rozpačitém výkonu nakonec vydřeli remízu 4:4.

Po roční odmlce se tedy podařilo hokejistům VTJ znovu postoupit až do finále play-off, kde se střetnou o titul krajského přeborníka s týmem PSK Liberec. Jejich soupeř neměl cestu do závěrečného duelu o zlato také vůbec jednoduchou.

Tým PSK totiž postoupil do finále po velkém dramatu, když doma těsně prohrál s Predátory z České Lípy 2:3, na hřišti soupeře vyhrál 6:4 a až v následném prodloužení si zajistil krajské finále.

V letošní sezoně se oba soupeři potkali čtyřikrát, z toho jednou byl úspěšný PSK Liberec a třikrát se z vítězství radoval klub VTJ Liberec.

Do finále vstupuje VTJ jako mírný favorit a s vědomím odčinit ročník 2009/2010 a 2010/2011, kdy ve finále prohrál právě s PSK.

LEDNÍ HOKEJ

Rozpis finále play-off ve Svijanské areně:

PSK Liberec VTJ Liberec

Sobota 9. března od 19 hodin

VTJ Liberec PSK Liberec

Neděle 10. 3. od 17.30 hodin