Bílí Tygři vykročili za výhrou v první třetině, ve které si vypracovali dvoubrankový náskok. Hosté dokázali ve třetí části snížit, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak sami ještě inkasovali. Obránce Plzně Petr Kadlec nastoupil k 1210. zápasu v nejvyšší soutěži a je novým rekordmanem soutěže.

„Největší zásluhu na vítězství má brankář Jánko Lašák. Celý zápas nás držel, byl tam pro nás jako minulý rok,“ chválil liberecký kapitán Branko Radivojevič, který v 8. minutě otevřel skóre. Pak ještě přihrál třetí gól Bulíře v 51. minutě.

Vítěze základní části nerozhodila ani dvanáctidenní přestávka, během které čekal na svého vyzyvatele. „Příprava na play-off byla dobrá. Byli jsme na soustředění, byl tam i přípravný zápas, takže jsme z toho nevypadli. Každý se cítí výborně a na té hře je to vidět,“ pochvaloval si další Slovák Milan Bartovič.

„Plzeň je nepříjemný soupeř, je to play-off mužstvo. Bude ale záležet jen na nás, jestli budeme hrát naši hru. Když dodržíme náš systém, tak nemám obavy,“ doplnil forvard Radivojevič.

Západočechy mrzelo, že nedokázali vstřelit kontaktní gól dřív než v poslední periodě. „Ze začátku na nás Liberec vletěl, připravovali jsme se na to, ale prvních deset minut jsme nezvládli. Když už jsme prohrávali, tak to z nás spadlo, ale chyběl tomu dřívější gól, abychom se vrátili do zápasu,“ litoval nejlepší kanonýr extraligy Dominik Kubalík.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Radivojevič (Lakatoš), 12. Valský (Svačina, Vantuch), 51. Bulíř (Radivojevič, Ševc) - 48. Stach (Kadlec, Lev). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Bláha, Polonyi. Vyloučení: 6:6, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7419. Stav série: 1:0.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, J. Vlach - Plodek. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf - T. Svoboda, Kratěna, Lev - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Preisinger, Stach - M. Procházka, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.