Liberec si v úterní dohrávce 18. kola extraligy poradil doma s Chomutovem 2:0 a výhra ho katapultovala na špici tabulky. Brněnská Kometa totiž prohrálo na ledě Sparty.
Severočeši rozhodli o vítězství z kraje třetí třetiny – góly Vitáska a Bulíře dělilo něco málo přes dvě minuty. Piráti vyšli znovu střelecky naprázdno, když se netrefili už víc jak 153 minut. Gólman Will předvedl 25 zákroků a mohl se radovat z páté nuly v sezoně.

Už v 7. minutě mohl poslat hosty do vedení Vondrka, ale Will únik kapitána zneškodnil. Zajímavý moment nastal v polovině utkání. Po zakončení Poletína spadla z liberecké branky láhev a zdálo se, že to byl gól. Po prostudování videozáznamu ale rozhodčí branku neuznal. Will totiž shodil láhev svou hokejkou, když puk vyrážel.
Chomutov držel naději na úspěch dvě třetiny, pak se jeho šance rozplynuly během 124 sekund. Ve 42. minutě se zjevil před Lacem osamocený Vitásek a bylo to 1:0. O dvě minuty později doklepl propadlý puk Bulíř a na slepené góly Piráti nedokázali najít odpověď.

LIBEREC – CHOMUTOV 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Vitásek (Bulíř), 44. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Hribik, Pražák – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3730.
Liberec: Will – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, od 41. navíc Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Bartovič, Vantuch, J. Stránský – D. Špaček, Mikyska, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Chomutov: Laco – Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, J. Mrázek, Dlapa, Buchtela, Chalupa – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Kämpf, Sklenář – Lauko, Chlouba, Poletín – Koblasa, Šťovíček, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.