Třaskavé předkolo play off diváky přitahovalo jako magnet. Parádní góly, akce, bitky, nasazení. To vše sledovalo v libeňské aréně 10 575 diváků i v pátečním zápase číslo tři. 

„Nehráli jsme bez chyb, ale nasazení, chemie v kabině a podpora na střídačce jsou na jedničku,“ řekl liberecký trenér Filip Pešán a dodal: „Sparta musela, my chtěli a také jsme to nakonec zvládli.“ 

Na góly se v zápase číslo tři čekalo do třetí třetiny, kdy se hosté trefili hned čtyřikrát: ve 43. minutě Lakatoš, po něm ve 49. Jelínek, v 54. Filippi a v 59. Vlach. Sparta se dostala do hry jen jednou, když šest minut před koncem snižoval na 1:2 Říčka.

Druhý zápas předkola Generali play off Tipsport extraligy ledního hokeje se odehrál 7. března v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky Bílí Tygři Liberec a HC Sparta Praha. Na snímku je radost hráčů Liberce, Roman Will.
Tohle je play-off! Série Liberec vs. Sparta baví

Sparta podobně jako vloni nedokázala ve vyřazovací části uhrát ani bod a sezona pro ni předčasně skončila.

Sparta - Liberec 1:4 (0:0, 0:0, 1:4)Branky a nahrávky: 54. Říčka (Mikuš, Pech) – 43. Lakatoš (J. Vlach), 49. P. Jelínek (Ševc, Pyrochta), 54. Filippi, 59. J. Vlach (P. Jelínek, Jánošík). Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváků: 10 575. Konečný stav série: 0:3.
Sparta Praha: Aittokallio – Z. Michálek (A), T. Pavelka, A. Kulda, Ďaloga, Mikuš, T. Voráček, Piskáček – Řepík, J. Hlinka, Buchtele – Jarůšek, Pech, Říčka – Kudrna, Klimek, Reichenberg – Uher, Černoch, Pšenička. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.
Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc, Pyrochta, Šmíd, Maier, Derner, Jánošík – Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.