Hokejisté Liberce porazili ve 46. kole extraligy na svém ledě Karlovy Vary 2:0 a posunuli se na desáté místo o bod před Slavii. Důležitý zápas dvou dosavadních sousedů v tabulce rozhodly branky Tomáše Urbana a Petra Vampoly, brankář Ján Lašák vychytal své první čisté konto v dresu Bílých Tygrů. Energie ztrácí po prohře na desítku pro play off pět bodů.

Vedoucího gólu se Bílí Tygři dočkali v 16. minutě. Nedvěd dobrým napadáním vybojoval kotouč, vystřelil a Závorkou vyražený puk do branky dorazil Urban. Odpovědět mohl hned po vhazování Roman Vlach, který se protáhl domácí obranou, ale branku těsně minul. V závěru třetiny měli domácí možnost téměř dvouminutové přesilovky pět na tři, druhou branku ale i přes dobré šance vytěžit nedokázali.

V úvodu druhé třetiny měl velkou příležitost Hunkes, téměř jistému gólu však zabránil obětavý Zaťovič. Na druhé straně mohl srovnat Vachovec, trefil však pouze pravou tyč. Při dalším střídání orazítkoval pro změnu levou tyč Lašákovi branky Drtina. Hosty to mohlo mrzet o to víc, když se z přesilovky prosadil šťastnou střelou liberecký Vampola.

Energie se snažila zvýšit obrátky a tlačit se do útoku, dobře pracující liberecká defenziva ji však do mnoha šancí nepouštěla. Tři minuty před koncem hosté zkusili power play. Ani hra bez brankáře však ke gólu nepomohla a Severočeši vítězství již uhájili.

LIBEREC - KARLOVY VARY 2:0

(1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. T. Urban (Vitásek, Nedvěd), 24. Vampola (Nedvěd). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4292.

Liberec: Lašák Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček T. Urban, Nedvěd, Filippi - Bárta, Bulík, Víšek - Valský, Bulíř, J. Vlach - Vampola, Jonák.