Česká Lípa se už několikrát pokoušela uzmout první výhru v tomto ročníku, ale dočkala se až v domácím klání s Varnsdorfem. Hostitelé na začátku druhé třetiny vedli už 3:1, ale Varnsdorf v dalších minutách srovnal. Rozhodující trefu, která přinesla první body, zaznamenal v čase 54:30 českolipský Václav Šesták. Jednobrankové vedení už Českolipští udrželi, Varnsdorf porazili 4:3.

Dramatický zápas se odehrál v Turnově, který hostil Lomnici nad Popelkou. Turnov vedl třikrát o dvě branky, ale Lomnice se pokaždé dotáhla.

ROZHODLO PRODLOUŽENÍ

Minutu před koncem řádné hrací doby byl stav nerozhodný 4:4 a v posledních šedesáti sekundách se ještě děly věci.
Nejprve se Turnov znovu ujal vedení, které vzápětí Lomnice vymazala. V následném prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Lomnici Darek Rudiš. Čtyřmi body za tři góly a jednu asistenci se blýskl turnovský Daniel Maděra.

Podle postavení obou celků v tabulce se mělo jednat o vyrovnaný duel, jenže opak byl pravdou. Jičín přivítal Frýdlant a hosté se nestačili divit, co s nimi Stavební stroje provedly. Jičín si totiž v průběhu zápasu vypracoval vedení 10:1 a bylo jasné, jakým směrem se bude střetnutí ubírat. Konečné skóre nakonec hovoří naprosto jasně: 13:2 pro Jičín. Na drtivém vítězství se velkou měrou podílel Milan Průšek (3+5), jemuž zdatně sekundoval Jakub Hladík (2+4).

POŘADÍ BEZE ZMĚNY

Průběžné pořadí v tabulce se nikterak nezměnilo. Stále vede Jičín se ziskem 30 bodů a druhý Frýdlant na něj ztrácí už šest bodů.

Třetí místo patří Turnovu, který má před čtvrtou Lomnicí k dobru jen dva body. Pátý je Liberec díky lepšímu skóre oproti šestému Varnsdorfu. Poslední Česká Lípa má první body, ale i nadále je přikovaná na dně.

V dalším kole spolu změří síly Varnsdorf s Jičínem, Frýdlant se utká s Turnovem a na stříbrnou neděli vyzve liberecký Slavoj Lomnici nad Popelkou.

Liberec se s Lomnicí utká ještě před víkendem v rámci dohrávky 6. kola. Během tří dnů tak dojde na dva mače.