Bílí Tygři padli v úvodní bitvě čtvrtfinále Ligy mistrů doma s Curychem 0:1. Před odvetou ve Švýcarsku ale zbraně neskládají.

„Měli jsme dost šancí na to, abychom dva až tři góly dali, mohli jsme vyhrát,“ mrzelo trenéra Severočechů Filipa Pešána. „Do Curychu budeme odjíždět s rozdílem jednoho gólu, což si myslím, že je dost hratelná situace. Pokusíme se o totéž, co jsme zvládli ve Frölundě,“ připomněl senzační vyřazení obhájce titulu, kdy Liberec domácí zápas taky ztratil a ve Švédsku slavil postup po výhře 6:4 v prodloužení.

Liberecká ofenziva postrádala proti Curychu bodová esa Bakoše, Kvapila i Redenbacha a na pomoc tam museli přispěchat záložáci z benátské farmy. Ti se švýcarských Lvů nezalekli a odvedli dobrou práci.

„Chyběla nám lajna a půl zkušených hráčů, ale kluci, kteří běžně hrají v Benátkách, to zvládli velice dobře. Byli vidět, bojovali. Bylo znát, že se chtěli vytáhnout. Svou roli zvládli velmi dobře,“ chválil zápasy v NHL otřískaný bek Ladislav Šmíd. „Opět se objevila naše bolístka, tedy neproměňování šancí. Ale neskládáme zbraně, výsledek 0:1 je stále hratelný. S Frölundou jsme měli také ztrátu a dohnali jsme ji,“ zdůraznil Šmíd.

„Půlku zápasu jsme do nich bušili. Myslím si, že jsme byli lepší. Potom, co dali gól, se skoro nepodívali na naši polovinu. Když budeme hrát jako ve třetí třetině, tak u nich dokážeme vyhrát,“ doplnil další zadák Petr Kolmann v rozhovoru pro klubový web.

Odvetu ve Švýcarsku budou muset Tygři zvládnout bez hlavního kouče Pešána, který bude s reprezentační dvacítkou na kempu před světovým šampionátem. Tým bude mít na povel asistent Karel Mlejnek. Šmíd v tom žádný problém nevidí.

„Karel Mlejnek bude mít trochu větší roli, ale nebojím se toho. Už nás několikrát vedl. Koneckonců, tehdy ve Frölundě to zvládl výborně. Starší kluci a lídři mu také musí pomoct. Nemůžeme si říct, že teď je kouč pryč, sednout si na zadek a půjde to samo. To nejde. Musíme Karlovi pomoct a společně nás vést za úspěchem,“ burcoval Šmíd.

Na odvetu s vítězem premiérového ročníku Ligy mistrů dojde v curyšském Hallenstadionu s kapacitou 11 200 diváků v úterý 12. prosince od 20.00. Urvou Bílí Tygři semifinále?