Na pondělní triumf 4:2 navázali Severočeši o den později výhrou 3:0. Druhý domácí bod Tygrů podpořil opět vynikající gólman Will, který na první čisté konto v letošním play-off potřeboval  21 úspěšných zákroků.

„Myslím si, že jsme odehráli velice organizovaný a bojovný zápas. Byli jsme po celý zápas o trošku lepší. Byli jsme důrazní v brankovišti, skvěle nám zachytal Roman Will a zaslouženě jsme vyrovnali sérii,“ chválil trenér Tygrů Filip Pešán.

„Jsem rád, že celý tým bojoval, jak se má. Potvrdili jsme, že i v Hradci jsme hráli dobře, ale nedotáhli jsme zápasy k výhře. Kluci znovu padali do střel po hlavě. Cítím, že jsme hrozně silný tým. Musíme i nadále zůstat u naší hry a stát stejně. Pokud budeme takto s pokorou pokračovat dál, vrátí se nám to. Proto, že si týmy drží svůj domácí led, vysvětlení nemám. Je to spíš shoda okolností," přidal muž zápasu Roman Will.

„Bohužel jsme opět dostali první gól, včera jsme sice byli v kontaktu díky gólu na 1:2, ale pak jsme po první přestávce znovu inkasovali. Čtvrtý zápas byl podobný, s tím rozdílem, že v pondělí to bylo hratelnější. Tentokrát jsme to tlačili do kopce, góla jsme nebyli schopni dát gól. Nebyli jsme produktivní a nepřicházely ani šance a závary před bránou," litoval útočník Mountfieldu Petr Kouka. „Série je ale srovnaná a hlavy rozhodně nevěšíme."

Ve čtvrtek na východě Čech přijde na řadu klíčový duel číslo pět, ve kterém si jeden z týmů vypracuje postupový mečbol. Série se pak ještě jednou vrátí pod Ještěd a sobotní utkání začne netradičně už v 11.00.  

Charakteristickým znakem série jsou rychlé úvodní góly Liberce. A i tentokrát šli Tygři brzo do vedení, které jim už v 6. minutě zajistil před brankou osamocený Redenbach. Domácí následně přežili dvě oslabení po sobě a potom mohli znovu udeřit. Bakoš, Filippi i Kvapil ale pohořeli na Rybárovi, tutovku Maiera zase zastavila tyč. 

V závěru třetiny se domácí přece jen dočkali další branky. Bulíř potvrdil pověst nejšikovnějšího hráče extraligy a po krásné individuální akci zajistil svému týmu dvougólový náskok.

Třetí zápas čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy ledního hokeje se odehrál 19. března v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky Bílí Tygři Liberec a Mountfield HK. Na snímku vlevo je brankář Roman Will.
FOTO: Liberec doma ožil a po výhře 4:2 snížil v sérii s Hradcem na 1:2

Zlomový okamžik zápasu nastal zkraje druhé periody. Šimánek mohl snížit, ale skvělého Willa v jasné šanci nepřekonal. Vzápětí hráli domácí přesilovku, kterou využil fantom série Kvapil a svým pátým gólem do sítě Hradce vyhnal Rybára z branky. Poprvé v play-off se tak dostalo na Pavelku. A ten už žádný gól nepustil.

Mountfieldu to však nepomohlo k obratu. Hosté v poslední periodě sice vyvinuli tlak, ale bez svého nejzkušenějšího borce Bednáře, který nedohrál předchozí zápas, byli bezradní i frustrovaní a zápas tentokrát nedokázali ani zdramatizovat. V závěru ještě pobavila 7 500 diváků ve vyprodané aréně bitka mezi domácím mstitelem Stránským s Cibulskisem.

Na východ Čech se tak vracejí v lepším rozpoložení vicemistři z Liberce. Využijí toho k zisku mečbolu? 

S přispěním Kryštofa Rossmanna.
 

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)Branky a nahrávky: 6. Redenbach (Bakoš), 19. Bulíř (Derner), 24. M. Kvapil (Filippi). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:10, navíc Ševc, J. Stránský - Cibulskis všichni 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:2. 
Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek, Ordoš – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach.
Mountfield HK: Rybár (24. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, Červený – Látal, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Šimánek – Vopelka, Zigo, Berger – R. Pavlík.