Do liberecké branky se po jednozápasovém intermezzu vrátil Petr Kváča. První vážnější moment nemuseli paradoxně řešit hokejisté na ledě, ale organizátoři. V brněnské DRFG aréně totiž na pár sekund vypadla světla a rozhodčí tak museli hru přerušit. O chvíli později se už domácí radovali. Mueller přihrál do předbrankového prostoru Petru Holíkovi, který střelou z jedničky nedal Kváčovi sebemenší šanci.

Hosté ale bleskově zareagovali. V čase 4:01 dostal puk do brněnské branky Dávid Gríger. Poté se Zbořil dopustil hrubice, kdy svému soupeři doslova namazal kotouč na hokejku, ovšem Tygři toto zaváhání nedokázali potrestat. Následně musel Kváča dávat hodně velký pozor, neboť své štěstí zkoušeli Horký a Mueller.

Třinec, Oceláři, hokej, Bílí Tygři, Liberec, extraliga, 21. kolo
FOTO: V gólové přestřelce byl úspěšnější Třinec

Na další akci hostitelů už ani liberecký brankář nestačil. Petr Holík oslovil mezi kruhy stojícího Petera Schneidera, který přisoudil Kometě jednobrankový náskok. V 15. minutě mohl Liberec vyrovnat, ovšem jednoho z Tygrů senzačně vychytal Vejmelka. Několik sekund nato se už Severočeši radovali. Michal Birner bombou z pravého kruhu srovnal na 2:2.

Ve druhé třetině hráli prim oba gólmani. A když už by byl Kváča bezmocný, tak Brabenec netrefil z úhlu odkrytou klec. Na opačném konci kluziště zvolil Musil bekhendový blafák, ovšem Vejmelka se zaskočit nenechal.  Prostřední část tak skončila bez branek a bylo nad slunce jasné, že duel mezi Brnem a Libercem nabídne drama až do samotného konce.

Někdejší brankář Bílých Tygrů Liberec Tero Leinonen.
Pohled do historie: Maskovaní Tygři – Tero Leinonen

Zkraje třetí dvacetiminutovky zakončoval Schneider, Kváča byl na místě. Rozhodující moment celého utkání se zrodil v čase 48:07, kdy Petr Holík našel Martina Zaťoviče, který prostřelil Kváču. Kometa držela jednogólový polštář a s blížícím se koncem zápasu trenér Augusta odvolal Kváču z brankoviště. Ani to ale Bílým Tygrům nepomohlo a Kometě tak podlehli 2:3.

Tipsport extraliga – 22. kolo

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Branky a asistence: 4. Holík (Mueller, Zaťovič), 12. Schneider (Holík, Zbořil), 49. Zaťovič (Holík, Zbořil) – 5. Gríger (Knot, Rachůnek), 15. Briner (Šmíd). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Hráno bez diváků.

Sestavy

HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – J. Zbořil, F. Král, Bartejs, Pyrochta, Gulaši, Svozil, Hájek – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – DeFazio, Kunc, Vincour – Matěj Svoboda, Brabenec, Plášek ml. Trenér: Zábranský.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd, T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Havlín – Birner, Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek, A. Musil – Šír, Najman, M. Zachar – Hrabík. Trenér: Augusta.