První třetina přinesla více vyložených šancí na straně Liberce. Úvodní možnost si ovšem připsali Karlovarští, Kulich sice překonal libereckého brankáře Pavelku, ale volný kotouč nikdo z domácích za čáru nedopravil. Poté to dvakrát zkoušel Bulíř, jenomže Habal si na oba pokusy počkal. V 16. minutě Rychlovský pálil do tyče a tváří v tvář Habalovi selhal rovněž Pavlík.

Zkraje druhé části se Energie dočkala. Weinhold vybídl ke skórování Jakuba Fleka, který nabídnutou příležitostí nepohrdl  a poslal Karlovy Vary do vedení. To mohl navýšit Černoch, v rozhodující chvíli však neseřídil mířidla. Následně hostující Gríger sportovně odvolal vyloučení soupeře po zákroku na jeho osobu.

Michal Kriško na bloku proti Ostravě. Právě na ni Liberec narazí v prvním kole letošního play off.
Michal Kriško už má všechny české trofeje

Vyrovnat mohl Derner, ale po něm se se zlou potázali i Šenkeřík s Koblasou. Prvně jmenovaný rozezvučel brankovou konstrukci, Koblasa zakončil pouze do boční sítě. V čase 37:52 se Energie radovala podruhé. Vondráček přenechal kotouč v mezikruží Tomáši Redlichovi, který za přihrávku poděkoval gólem.

Definitivní rozhodnutí měl v závěrečné dvacetiminutovce na hokejce Vondráček, bekhendovým blafákem však na Pavelku nevyzrál. Tygři se vrátili zpět do hry dvěma slepenými góly, které obstarali dorážející Adam Musil a od modré čáry přesně pálící Ronald Knot. Dělba bodů se ale na západě Čech nakonec nekonala.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary, 15. prosince 2020 v Liberci. Zleva Jaromír Kverka z Karlových Varů, Adam Musil z Liberce a brankář Karlových Varů Filip Novotný.
Boj o čtyřku pokračuje. Bílí Tygři budou na lovu v Karlových Varech

V 54. minutě našel Kohout dobře postaveného Jiřího Černoha, který potřetí překonal Pavelku. Liberec se snažil o vyrovnání při hře bez brankáře, ale Karlovy Vary těsný náskok uhájily.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Jsem rád, že jsme odpracovali a odbojovali výborné utkání. Byl to týmový výkon podpořený Vláďou Habalem vzadu. Myslím si, že jsme po celý zápas sice nebyli lepším mančaftem, Liberec byl hodně aktivní a kvalitní soupeř, ale byli jsme hodně obětaví a zodpovědní při dodržování defenzivního plánu, který jsme pro tento duel měli. Pokud už nastal nějaký problém, tak jsme měli za sebou Vláďu Habala, který nás výborně podržel.“

Patrik Augusta (Liberec): „My jsme dobývali a dobývali, ale naše produktivita byla o gól horší, proto jsme prohráli. Ve třetí třetině jsme se vrátili do hry. Hráči bojovali, pracovali, ale udělali jednu chybu v obranném pásmu, a ta nás stála zápas.“

Tipsport extraliga – 50. kolo

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a asistence: 22. Flek (Weinhold), 38. Redlich (Vondráček, Plutnar), 54. Černoch (Kohout, Zábranský) – 49. Musil (Birner, Knot), 50. Knot (Vitásek, Musil). Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Pešek, Malý. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Hráno bez diváků.

Sestavy

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Horák) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Kowalczyk, Krajčík – O. Beránek, T. Mikúš, Flek – Osmík, Kulich, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček. Trenér: Pešout.

Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Král) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek, R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček – A. Dlouhý. Trenér: Augusta.