„Něco jsme si k zápasu v Třinci řekli. V příštích dnech zase půjdeme na stadion a uděláme všechno pro to, abychom vyhráli v pátek. To tak prostě je, že se nám teď proti Třinci moc nedaří. Budeme co nejvíc makat a příště jim to vrátíme,“ řekl pro klubový web liberecký útočník Jan Ordoš, jehož celek trůní na desátém místě tabulky.

„Byla tam spousta nezodpovědného výkonu od hráčů, to rozhodlo celé utkání. Nezbývá, než si nasadit boty a jít do práce. Takhle to prostě nejde,“ bouřil po moravském výprasku liberecký kouč Patrik Augusta. Ten chce mít dnes večer také důvody k úsměvům. Pardubice přijedou pod Ještěd jako čtvrtý celek tabulky.

SNAD JE TO ZLOM, PŘEJÍ SI LITVÍNOVŠTÍ

Litvínov naposledy vydoloval alespoň bod po porážce v Mladé Boleslavi 2:3, která se rozhodla až v nájezdech. Jenže v součtu padl Litvínov už pošesté v řadě. Výsledek? Nelichotivé třinácté místo v tabulce.

Florbalisté Liberce - ilustrační foto.
Florbalisté převedli skvělý obrat, na zimáku slavili výhru v derby

„Pro nás byl posun, bod z Boleslavi je dobrý, protože je ve formě a pohybuje se na špičce tabulky. Věřím, že na to navážeme a posuneme se někam jinam v tabulce, než jsme teď,“ přeje si zkušený kapitán Krušnohorců Viktor Hübl. Verva dnes od 17.30 hodin hostí brněnskou Kometu.

„Věřím, že navážeme na třetí třetinu z Mladé Boleslavi i v dalších zápasech, a že jsme nějakou tu krizi, která nás potkala snad zažehnali. Doufám, že začneme pravidelně bodovat, abychom nemuseli pak něco dohánět a strachovat se v závěru sezóny,“ přeje si Hübl a ví o čem mluví, protože poslední litvínovské sezony jsou hodně o strachu ze sestupu. Letos je to o to peprnější, že poslední extraligový tým sestupuje do Chance ligy rovnou.

„To je samozřejmě velký strašák a také bylo vidět před sezonou jak extraligové týmy mohutně posilují,“ řekl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.