Do liberecké branky nastoupil poprvé od října 2019 Marek Schwarz, zato do plzeňského branoviště se po krátkém intermezzu vrátil Dominik Frodl.

První zajímavou šanci měli hosté. Bulíř našel před brankou Musila, který ale z bezprostřední blízkosti pořádně nezakončil. Na druhé straně zatopil v libereckém kotli Gulaš, který v situaci dvou na jednoho volil bekhendový blafák, který Schwarz zneškodnil.

Diváky pak zvedla ze sedadel nefalšovaná bitka mezi plzeňským Jánošíkem a libereckým Musilem. Na body nejspíš vyhrál Jánošík, protože Musil odjel z pěstního souboje s roztrženým dresem. Následně mohl otevřít skóre Jelínek, který ale nezužitkoval Ordošovu přihrávku.

Vzápětí hrál Liberec přesilovku, kterou po Birnerově pasu zhodnotil Libor Hudáček. Poté, co se Mertl vrátil z trestné lavice, měl obrovskou šanci, ovšem tváří v tvář Schwarzovi neuspěl. Zkraje druhé části se při hře ve čtyřech prokličkoval až před Schwarze Gulaš, leč forhendový blafák liberecký brankář přečetl.

Další akce už Plzni vyšla. Kaňák vysunul dlouhou přihrávkou Luboše Roba, který si najel do útočného pásma a přesnou střelou na Schwarzovu vyrážečku srovnal. Zanedlouho Západočeši překlopili vedení na svoji stranu. Bohumil Jank vypálil od modré čáry a Schwarz uviděl puk až ve své síti.

V závěru druhé periody dostal kotouč do jízdy Milan Gulaš, který objel branku a zasunul touš za Schwarzova záda. Hned v úvodu poslední třetiny předložil puk Mertl Strakovi, jehož zakončení Schwarz ve skluzu zneškodnil.

Liberec se mohl vrátit zpět do zápasu, ovšem ani Marosz ani Musil se neprosadili. Na opačné straně kluziště se po vyhraném buly ujal puku Jánošík a za Schwarzem zazvonila tyčka. Tygři se přeci jen ještě dostali na dostřel, Ladislav Šmíd přerušil plzeňský útok a tvrdou ránou do šibenice snížil.

Hosté sáhli ke hře bez brankáře, načež puk poslal do prázdné branky Tomáš Mertl. Nic dalšího se už nestalo, a tak Plzeň porazila Liberec 4:2.

Tipsport extraliga – 50. kolo

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)

Branky a asistence: 25. Rob (Kaňák), 31. Jank (Heřman, Rob), 37. Gulaš (Jánošík), 59. Mertl - 12. Hudáček (Birner, Šmíd), 58. Šmíd. Rozhodčí: Kika, Svoboda – Pešek, Malý. Vyloučení: 8:8, navíc Jánošík (Plzeň) – Musil (Liberec) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 6 042.

Sestavy

HC Škoda Plzeň: Frodl (Tomáš Král) – Jank, Čerešňák, Pulpán, Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – P. Zdráhal, Mertl, Gulaš  – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, V. Němec, Pour – Vracovský, Heřman, Rob. Trenér: Čihák.

Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hrachovina) – Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, Havlín, T. Hanousek – Birner, L. Hudáček, Lenc – Marosz, Bulíř, A. Musil – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Valský, J. Vlach, M. Zachar. Trenér: Augusta.