HC Energie Karlovy Vary

Západočechům se náramně povedl úvod sezony, po kterém ale trochu polevili. Další úspěšné období prožili v říjnu, kdy vyhráli čtyřikrát za sebou, a svým fanouškům udělali radost také před Vánocemi, kdy zvítězili dokonce pětkrát v řadě. Z výsledků se vyjímá především demolice Vítkovic 9:1. Z posledních tří duelů ale získali pouhé tři body opět za skalp Vítkovic.

Karlovy Vary jsou momentálně sedmé v tabulce se ziskem 57 bodů. Se 125 vstřelenými góly mají jeden z nejlepších útoků v lize. Jak ve statistice domácích, tak venkovních zápasů patří k průměru celé soutěže.

Evropský pohár volejbalu mužů mezi VK Dukla Liberec a Galatasaray Istanbul
Volejbalisté Dukly napodobili ženy a postoupili do Final Four Českého poháru

Dres karlovarské Energie oblékají dva hráči s libereckou minulostí. Jedná se o obránce Michala Plutnara a Matěje Stříteského. V kádru samozřejmě nechybí ani veterán Václav Skuhravý a český hokej může mít radost z progresu brankáře Jana Bednáře.

Ani jeden ze zmíněných hráčů však netáhne Vary svými body. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Tomáš Rachůnek, který zapsal 39 bodů za 18 gólů a 21 asistencí. Zároveň je i nejlepším střelcem.

Tereza Voborníková.
Nová hvězda biatlonu. Voborníková má talent i ochotu tvrdě makat

Vládcem brankoviště je Filip Novotný, který zasáhl do 32 utkání a má velmi dobré statistiky. S průměrem 2,49 inkasovaných branek na utkání a úspěšností zákroků 92,50 % se řadí mezi nejlepší gólmany extraligy.

Bílí Tygři Liberec

Liberečtí hokejisté mají za sebou trip po Moravskoslezském kraji. Nejprve se představili v Třinci, kde padli těsně 3:4 a nezískali ani bod. O dva dny později se ukázali proti Vítkovicím a tuto ocel se jim už podařilo roztavit. Hosté uštědřili domácím debakl 7:3, přičemž rozhodla především úvodní pasáž druhé třetiny.

Bílí Tygři tak zvýšili svůj náskok na čele tabulky, kde mají na druhou Spartu k dobru čtyři body. Liberci se daří jak doma, tak i venku. Mezi vlastními mantinely prohrál jen dvakrát, shodou okolností jednou právě s Karlovými Vary.

Čeněk Krátký v dresu libereckých Tygrů.
Čeněk Krátký: Vzorem je mi Will, před zápasem poslouchám Vondráčkovou

Statistiky si po úterním utkání ve Vítkovicích vylepšili Libor Hudáček a Michal Birner. Jedná se o druhého (21+22) a třetího (14+26) nejproduktivnějšího hráče celé extraligy.

Brankářům nadále vládne Dominik Hrachovina. Z jednadvaceti střetnutí má bilanci sedmnácti výher a čtyř porážek. V průměru pustí 1,60 gólu na zápas a úspěšnost zásahů má přes 94 %.

Fotbalisté Slovanu nasázeli v přípravě Chrudimi pět branek.
Liberecký Slovan v přípravě nasázel Chrudimi pět gólů

Bílí Tygři budou mít proti Energii co napravovat s ohledem na bilanci v letošním ročníku. Na konci října totiž Vary vyhrály pod Ještědem 4:0 a před vánočními svátky porazily Severočechy 3:2 po samostatných nájezdech. Momentální forma a k tomu domácí prostředí ovšem hovoří pro liberecké šelmy.

Potvrdí Tygři roli favorita, nebo budeme svědky dalšího překvapení?