Tři čtvrtě roku dřeli den co den. Ale až úplně poslední zápas sezony rozhodne, jestli jejich úsilí stálo za to, nebo přijde vniveč.

Pro hokejisty Chomutova, Liberce a Mladé Boleslavi nastal den D. Až dnešní závěrečné kolo baráže určí, kdo dostane extraligové razítko pro příští sezonu. A konstelace je přímo vražedná. Mezi elitu se cpou tři dvacetibodové týmy, ale postoupit mohou jen dva.

Děsný nervák! Jeden by se z toho strachy složil, ne však Radek Duda. „Je to něco nádherného. Bude to velký zápas jak u nás, tak v Olomouci," tuší útočník Liberce, který si to o postup rozdá doma s Boleslaví. A musí vyhrát! Jakýmkoliv způsobem.

„Nepřál jsem si, aby se rozhodovalo v posledním zápase. Naší jedinou výhodou teď je, že hrajeme v domácím prostředí. Proti Mladé Boleslavi budeme mít výhodu plného stadionu na své straně," upíná se na pomoc fanoušků trenér Liberce Pavel Hynek.

Chomutov má lepší vzájemné zápasy s oběma rivaly a k definitivě mu stačí bod. Pokud uspěje Liberec nebo Boleslav v základní hrací době, Piráti už ani bodovat nemusejí a mohou slavit záchranu. V Liberci se bude radovat jen vítěz.

Nejlépe je na tom Chomutov, kterému na Hané stačí urvat jeden bod. „Nevím, jak by se dalo hrát na bod," odmítá jakékoli propočty i obránce Lukáš Pulpán. „Říkáme si to pořád, že to máme ve svých rukách, ale nemůžeme na nic spoléhat. Jedeme do Olomouce vyhrát a uděláme pro to maximum," slibuje Zdeněk Skořepa, asistent trenéra Pirátů, kteří už promrhali dvě šance na uhájení extraligové příslušnosti. „Olomouc to nebude chtít vzdát, pro nás to bude velice těžký boj. Jedeme tam ale vyhrát za tři body," hlásí útočník Tomáš Káňa.

Dnes to vypukne od 18.00.