Ještě před úvodním buly byl oceněn útočník Bílých Tygrů Lukáš Krenželok, který odehrál v nejvyšší soutěži už 900 zápasů a z rukou generálního manažera klubu Ctibora Jecha dostal památeční dres s tímto číslem.

Duel s Libercem byl speciální pro dvojici karlovarských obránců Matěje Stříteského a Michala Plutnara, kteří pod Ještědem nedávno působili.

Na první gól se nemuselo čekat nikterak dlouho, protože po 42 sekundách hry dostal přihrávku na levém křídle Jakub Flek a přesnou střelou do šibenice poslal Vary do vedení. V následné přesilovce mohl bleskově vyrovnat Birner, ale trefil jen tyč. Další šance nevyužili Lenc s Bulířem a hosté mohli vzápětí trestat. Flek v úniku tentokrát neuspěl.

Sám před Bednářem se posléze ocitl Šmíd, a i když karlovarský brankář ležel na ledě, dokázal Šmídův pokus vyrazit do ochranné sítě. Druhá útočná formace Liberce znovu zatopila před Bednářem, ale karlovarský strážce svatyně opět odolal.

Tygři měli i nadále územní převahu, ale kotouč za karlovarského brankáře nemohli dostat. Naopak zvýšit náskok Karlových Varů chtěl Rachůnek, ovšem střelou z první netrefil Schwarzovu bránu. V polovině utkání se Západočeši nastěhovali do libereckého obranného pásma a Schwarz i se štěstím podruhé nekapituloval.

S blížícím se koncem druhé periody se nechal vyloučit liberecký Graborenko a Vary přesilovku využily. Šenkeřík nahazoval puk od modré čáry a před Schwarzem tečoval Dávid Gríger.

Zkraje třetí dvacetiminutovky odešel na trestnou lavici Krenželok a jeho nedovolený zákrok potrestal Dávid Gríger, který zaznamenal druhou branku v tomto duelu. Zmar Libereckých dokresil v početní výhodě Filippi, který v situaci dvou na nikoho neusměrnil přihrávku Hudáčka.

Liberci se nepodařilo vstřelit ani čestnou branku, naopak při hře bez brankáře inkasoval počtvrté z hole Tomáše Mikúše.

Tipsport extraliga – 13. kolo

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a asistence: 1. Flek (Gríger, Rachůnek), 38. Gríger (Šenkeřík, Flek), 45. Gríger (Flek, Rachůnek), 60. Mikúš.  Rozhodčí: Lacina, Pražák – Zíka, Ganger. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 6 138.

Sestavy

Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Peters) – Šmíd, Hanousek, Kolmann, Knot, Havlín, Graborenko, Kotvan – Birner, Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Jelínek, Ordoš – Vlach, Musil, Zachar. Trenér: Augusta.

HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Novotný) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Mikyska – Flek, Gríger, Rachůnek – Beránek, Mikúš, Polák – Kohout, Knotek, Křemen – Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.