Vedení klubu oznámilo dvě útočné posily, kterými jsou reprezentační útočníci Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger, kteří přišli z Karlových Varů a podepsali v Liberci smlouvy do 30. dubna 2022.

Devětadvacetiletý Rachůnek pochází ze Zlína, ale s nejvyšší soutěží se seznámil až v Plzni. V extralize dále oblékal dres Sparty, Olomouce a naposledy Karlových Varů. Za český národní tým nastoupil ve třinácti zápasech a několik desítek utkání odehrál také v Kontinentální hokejové lize.

Bývalý reprezentant Jiří Štajner.
Štajner: Konec soutěží? Záchrana. Ale také půl roku bez fotbalu

O čtyři roky mladší Dávid Gríger působil také v lázeňském městě, kam dorazil už v juniorském věku. Liberec tak pro něj bude teprve druhým klubem v rámci české extraligy. Předtím nastupoval jen za rodný Poprad a chvíli hostoval v Jihlavě.

„Přestup útočníků Rachůnka s Grígerem dojednával nyní už bývalý sportovní ředitel Filip Pešán s cílem vhodného doplnění týmu a výrazné zvýšení konkurence v našich útočných řadách. Po vyřešení napjaté situace ohledně provozovatele Sport Parku Liberec jsme mohli přistoupit k finalizaci našich plánů do nové sezóny, a jsme rádi, že můžeme oba reprezentační útočníky oficiálně přivítat v našem klubu,“ řekl generální manažer klubu Ctibor Jech.

Linda Frühvirtová.
Zajímavé tenisové přestupy. Za Liberec hostují sestry Frühvirtovy a Svrčina

„Rachůnek i Gríger souhlasili s dočasnou korekcí svých platů, čímž se rovněž začlenili k hráčům našeho týmu a napomáhají tak hned při svém příchodu novému klubu v nelehké ekonomické situaci v aktuální koronavirové době,“ dodal Jech.

Hlavní trenér Patrik Augusta si na Rachůnkovi cení především jeho univerzálnost, sílu na kotouči, rozehrávku a střelbu. Grígera chválí za jeho bruslařské schopnosti, rychlost, dravost a šikovnost rukou.

Dávid Gríger v liberecké kabině.Zdroj: www.hcbilitygri.cz/Jiří Princ

Dávid Gríger v liberecké kabině.