Sázkaři trhali tikety. Většině z nich neudělali hokejisté Litvínova, kteří ve středeční dohrávce 15. kola překvapili celou extraligu a po čtyřech porážkách v řadě senzačně vyhráli v Českých Budějovicích 3:0, radost.A tvrdý oříšek čeká fanoušky sázení i dnes. Bitva severu proti jihu vyloženého favorita určitě nemá.

Jedním z ostře sledovaných šlágrů 16. kola kola je duel Bílí Tygři Liberec HC Mountfield České Budějovice.

V Liberci se utkají dva celky s dost bídnou střeleckou potencí z posledních odehraných kol.

Bílí Tygři vstřelili dvakrát vždy jen po gólu, České Budějovice přes posílení hráči z NHL vyšly zcela naprázdno proti Litvínovu a jen jednou skórovaly předtím na ledě Vítkovic i Slavie.

„Nemáme stabilní formu," přiznal kouč Marian Jelínek v narážce na dva zápasy před posledními porážkami, v nichž jeho tým přesvědčivě dobyl led Vítkovic a Karlových Varů.

„Na Spartě jsme podali dobrý výkon, ale v naší situaci potřebujeme radši hrát ošklivě a bodovat. Budějovice jsou v obdobném marastu, také si asi představovaly, že budou v tabulce jinde. Bude to o tom, kdo to zvládne lépe psychicky," dodal Jelínek.

„Poslední zápasy jsou pro nás prakticky stejné. Už mě nebaví pořád říkat to samé, bohužel. Do dalších zápasů, co nás čekají, hráči na sebe musejí vzít větší zodpovědnost. Právě v těch momentech, kdy se rozhodují zápasy. To nás nyní nejvíce trápí," uvedl jeho protějšek Peter Draisaitl.

A další šlágry?

Hokejisté brněnské Komety se mohou v pátečním 16. extraligovém kole vrátit na vedoucí příčku.

Podmínkou je, aby si po utkání proti třetímu Třinci připsali alespoň o dva body více než dosud vedoucí Plzeň, která míří na led obhájce titulu Pardubic. Čtvrté Kladno přivítá Vítkovice.

Bílí Tygři Liberec (13.) - České Budějovice (12.)

- Začátek zápasu: 18:30.

- Vzájemný zápas v této sezoně: 1:4.

- Nejproduktivnější hráči:Petr Nedvěd 14/17 (6+11) Jiří Šimánek 15/11 (10+1).

- Statistiky brankářů:Ondřej Pavelec 3,45 a 89,64, Marek Pinc 3,44 a 88,57 Pavel Kantor 3,23, 89,67 a jednou udržel čisté konto.

Zajímavosti:

Liberec prohrál šest z posledních osmi zápasů a získal při této sérii osm bodů.

Bílí Tygři jsou s pouhými třemi body nejhorším týmem v domácím prostředí, kde se ale zatím představili jen pětkrát.

České Budějovice prohrály osm z posledních deseti zápasů.