První střelu vyslal na olomouckého brankáře Hanousek, ale Konrád se překvapit nenechal a uvedl se pohledným semaforem. Na další akci domácích hráčů už ale nestačil. Švrček zaváhal při výjezdu z obranného pásma, načež se puku zmocnil Hudáček, po jehož přihrávce zasunul Radan Lenc kotouč do prázdné branky.

Olomouc měla také náznaky šancí, ovšem pozorná liberecká obrana v čele s gólmanem Hrachovinou všechny výpady zastavila. Pěknou individuální akcí se prezentoval Kořenek, jeho bekhend však Hrachovina zneškodnil. Dvě minuty před koncem úvodní třetiny se Olomoučti dostali do přečíslení tří na jednoho, Hrachovina si pohlídal vzdálenější tyč a následně si užil ovace od libereckého publika.

Ve druhé třetině se na vyloženou šanci čekalo celkem dlouho, ale nutno podotknout, že téměř do poloviny zápasu se hrálo čistě. První přesilovku si zahráli Tygři a náležitě ji využili. Krenželok poslal touš na druhou tyč, kde stál připravený Adam Musil a Konrád kapituloval podruhé.

Při hře čtyři na čtyři ujel po křídle Káňa a jeho střela se otřela o břevno Hrachovinovy branky. V závěru prostřední dvacetiminutovky si v početní převaze zahrála také Olomouc, ale Hrachovina zůstal neprůstřelný.

Po příchodu z kabin byl vyloučen Káňa a následnou výhodu o jednoho muže navíc Liberec proměnil ve třetí gól. Hudáček dostal přihrávku na kruh, počkal si a vyzval ke skórování na druhé straně číhajícího Michala Bulíře.

Bulíř měl poté na hokejce další trefu, ovšem pas Birnera zpoza branky dobře netrefil. S blížícím se koncem utkání odvolali olomoučtí trenéři Konráda z branky a Dujsík nastřelil od modré čáry tyč liberecké klece. Olomouc přeci jen dokázala snížit, na 3:1 upravil Lukáš Klimek. Do prázdné branky se ještě trefil liberecký Jan Ordoš.

Tipsport extraliga – 34. kolo

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a asistence: 6. Lenc (Hudáček), 28. Musil (Krenželok, Marosz), 44. Bulíř (Hudáček, Šmíd), 60. Ordoš – 59. Klimek (Káňa). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 6 102.

Sestavy

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Kunst, Buchtela – Průžek, Bulíř, Birner – Lenc, Hudáček, Marosz – Zachar, Jelínek, Krenželok – Ordoš, Musil, Vlach. Trenér: Augusta.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar – Musil, Nahodil, Klimek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Knotek, Olesz – Kořenek, Káňa, Laš. Trenér: Moták.