Čtvrtfinálové série play off hokejové extraligy jsou v plném proudu a ve třech z nich už je jisté, že se budou hrát minimálně na pět utkání. Pouze u jedné série je ještě možnost, že by mohla trvat jen minimální počet čtyř zápasů - jedná se o dvojici Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov.
Liberečtí Tygři vedou po dvou domácích zápasech 2:0 a pokud by se jim podařilo v sérii na 4 vítězná utkání uspět i dnes a zítra na ledě chomutovské SD

Arény, byli by už v předstihu v semifinále a v klidu by vyhlíželi soupeře.

Ačkoli však Tygři vyhráli oba zápasy doma v Home Credit Areně shodným poměrem 4:1, nebylo to nic jednoduchého a žádná procházka nečeká svěřence trenéra Pešána ani teď. K zisku třetího bodu zamířili do Chomutova, kde tamní Piráti zvládli oba dva zápasy předkola s brněnskou Kometou, kromě toho byli v základní části v bilanci zápasů doma třetím nejlepším týmem soutěže a s podporou svých diváků Liberec, vítěze základní části, v ní dokonce jednou v prodloužení porazili. „Čekají nás dva domácí zápasy, v sezoně jsme doma hráli velice dobře a věřím, že se dokážeme nachystat tak, abychom oba před svými diváky vyhráli," uvedl kouč Chomutova Vladimír Růžička starší.

Důležitost třetího střetnutí čtvrtfinále play off si plně uvědomuje útočník Liberce Branko Radivojevič: „Z mého pohledu nás čeká v neděli velmi důležité, zatím určitě nejdůležitější utkání. Máme na to ho vyhrát. V sezóně jsme venku vyhrávali často, takže věřím, že to zvládneme. Bude to těžké. Jim už jde o všechno a dají do toho všechno. Musíme se na to připravit. Kvalita tu je. Když budeme hrát naši hru, dotáhneme to a vyhrajeme třetí zápas."

Lídr ofenzivy Pirátů Roman Červenka míní: „Liberec hraje samozřejmě dobře a má vyrovnané lajny, ale když člověk hraje, co má, tak se dá hrát s každým. Ale prohráváme 0:2, takže mluvit o tom, že je to herně vyrovnané, není podstatné. My už potřebujeme vyhrát nějaký zápas. Doma je doma, tak snad to bude hrát nějakou roli. Moc jsme tu neprohrávali, tak uvidíme, jak to bude v play off."

Po čtvrtečním vítězství měli Bílí Tygři v pátek dobrovolný trénink, na který si většina hráčů přijela vybruslit nebo vycvičit únavu z předchozích dvou duelů.

V sobotu již měli v Liberci klasický předzápasový trénink a po něm se přesunuli do Chomutova.

Tam se hraje třetí zápas série dnes od 17.50 hodin před kamerami stanice ČT Sport, čtvrtý duel je na programu opět v Chomutově v pondělí od 17.30.

Zda se bude hrát ještě pátý zápas (konal by se ve středu v Liberci) a případně další dva, to se teprve uvidí.

Liberecký trenér Filip Pešán se domnívá: „Myslím si, že ty zápasy teď v Chomutově budou trošku jiné, než byly u nás doma. V Liberci mohl soupeř překvapit, my jsme měli dlouhou pauzu, ale jsem přesvědčený, že ty venkovní zápasy odehrajeme kvalitně. Víme, že Chomutov bude útočit a jeho hráči budou aktivní, což může být pro nás trochu výhoda."