Ve skupině D jsou zatím odehrány tři zápasy, po nichž má favorit, švédská Skellefteå AIK, 8 bodů, Nitra 1 bod a Liberec je po svém jediném utkání (0:4 se Skellefteou) bez bodu. O to více dnes potřebuje zabrat na Slovensku.

Včera ve 12 hodin nastoupila tygří smečka do autobusu a vyjela k téměř 550kilometrové cestě do města rozkládajícího se na jihu Slovenska. Po příjezdu se během večera hráči ubytovali a podstoupili týmový meeting, jehož hlavní náplní byl rozbor záběrů posledních utkání Nitry.

Změny v sestavě

Dnes Tygři nastoupí k dopolednímu předzápasovému tréninku, kde budou mít možnost doladit poslední detaily před samotným duelem.

Vinou zranění budou mimo hru obránci Ondřej Vitásek a Martin Plutnar, do sestavy se ale vrací Michal Bulíř, který doléčil bolavé tříslo, do akce bude také jako sedmý obránce připraven Jiří Říha.

Liberecké šelmy se budou ve federálním derby pokoušet o zisk prvních bodů ve skupinových bojích, nebude to ale v žádném případě nic lehkého.

Největší ikonou Nitry je útočník Jozef Stümpel s nepřeberným množstvím zkušeností. Loňský kapitán tohoto klubu s dlouholetou tradicí nastoupil v zámoří k 957 utkáním, v nichž dokázal vsítit 196 gólů a na dalších 481 branek přihrát. Výborné statistiky má i bojích o Stanley Cup, odehraných 55 zápasů a 30 vybojovaných bodů to je více než úctyhodná porce, nicméně na nejcennější trofej se mu dosáhnout nikdy nepodařilo. V poslední době se mluvilo o jeho přestupu do Vítkovic, ale podle posledních informací z něj sešlo.

Odveta s Nitrou se hraje na libereckém ledě Home Credit Areny ve čtvrtek 3. září od 16 hodin. Závěrečné utkání skupiny D Ligy mistrů sehrají Bílí Tygři ve Švédsku. Střetnutí v Skelleftee začne v sobotu 5. září v 15 hodin.

Pokud se Bílým Tygrům podaří skončit ve skupině D do 2. místa, čeká je 22. září úvodní zápas prvního kola play off.

Roadshow

Ve dnech „babího léta" zpestří dění na čtyřech náměstích ve městech v Libereckém kraji a v Německu Roadshow Bílých Tygrů. Po Jablonci (1. 9.), Žitavě (2. 9.) a Turnově (7. 9.) vše vyvrcholí Tygřím dnem 8. září na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci, kde od 16.30 vypukne bohatý program včetně soutěží a autogramiády Bílých Tygrů.