Lulea HF

Lulea je švédský hokejový tým, který byl založen v roce 1977 a momentálně hraje nejvyšší hokejovou soutěž (SHL). V základní části loňské sezony skončil na druhém místě a postoupil do play-off. Nejprve ve čtvrtfinále porazil Växjö 4:1 na zápasy, ale poté stejným poměrem prohrál semifinále s Frölundou.

Největšího úspěchu dosáhl v roce 1996, kdy vyhrál švédský titul. Ve finálové sérii se objevil celkem čtyřikrát, ale pouze jednou byl úspěšný.

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec. Brankář Filip Nguyen při zákroku.
Fotbalisté Liberce budou chtít stoupající formu potvrdit v Ďolíčku

Kádr Luley tvoří především švédští hráči, na soupisce nefiguruje žádný Čech ani Slovák. Mezi nejznámější hokejisty tohoto klubu patří obránce Erik Gustafsson, útočníci Jonas Berglund, Karl Fabricius a Juhani Tyrväinen. Trenérem švédského celku je Thomas Berglund.

Bílí Tygři Liberec

Liberci se úvod nového ročníku Ligy mistrů nepovedl. V Belfastu prohráli s tamními Obry 5:4, přičemž celý zápas dotahovali soupeřův náskok. Dvěma góly se blýskl kanonýr Libor Hudáček, který byl i blízko hattricku, ale nařízené trestné střílení neproměnil.

Tygři udělali hodně chyb v obraně a některé z nich Belfast potrestal. V utkání bylo navíc hodně vyloučených, Ordoš s Jelínkem se nechali vyndat do konce zápasu.

Liberečtí mají proti sobě těžkého protivníka, ale v minulosti ukázali, že švédské soupeře dokáží porazit.