Treska s odlehčeným bramborovým salátem
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 4 loin filety z aljašské tresky
- hladká mouka
- 1 vejce
- strouhanka
- 300 g brambor typu A
- 1 menší mrkev
- 1/2 menší červené papriky
- 1 jarní cibulka
- 40 g mraženého hrášku
- 40 g mražené kukuřice
- 2 kyselé okurky
- 150 g zakysané smetany
- 1 lžíce majonézy
- sůl
- pepř
- 1 citrón
- olej na smažení

Postup:
1. Rybu rozmrazíme. Nejlépe ji dát přes noc do lednice a nechat pomalu povolit.
2. Brambory ve slupce dáme uvařit do měkka v osolené vodě.
3. Mrkev nakrájíme na krátké nudličky.
4. Mražený hrášek, kukuřici a nudličky mrkve vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 2 minuty.
5. Poté zcedíme a dáme zchladit do ledové vody.
6. Jarní cibulku nakrájíme na jemno, papriku a okurky na tenké krátké nudličky.
7. Uvařené brambory necháme vychladnout a poté je oloupeme.
8. Brambory nakrájíme na tenké hranolky, přidáme k nim zeleninu, zakysanou smetanu a majonézu.
9. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem, já jsem přidal i šťávu z 1/3 citrónu. Salát dáme odležet do lednice.

10. Rybu osušíme na papírové utěrce. Já filety rozkrojil na půl, ať se mi snáze obalují a smaží.
11. Filety osolíme a opepříme.
12. Obalíme v trojobalu a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zlatova.
13. Po smažení necháme okapat na papírové utěrce.
14. Servírujeme smaženou tresku společně s bramborovým salátem a přidáme kousek citrónu.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.