Tagliatelle s růžičkovou kapustou
Budeme potřebovat:
- 250 g těstovin – tagliatelle
- 350 g balení růžičkové kapusty
- 200 ml smetany ke šlehání 33%
- 200 g tvrdého sýru (gouda)
- 2 lžíce přepuštěného másla (nebo olej)
- 200 g slaniny
- 1 skleničku pesta
- sůl

Postup:
Slaninu nakrájejte na kostičky a pozvolna vypékejte na pánvi.
Kapustičky očistěte, přepulte a na přepuštěném másle krátce opečte přepůlené kapustičky z obou stran.
Do rendlíku vlejte smetanu, nastrouhaný sýr, zahřívejte a promíchávejte pod bodem varu, jen ať se sýr rozpustí a odstavte.
Uvařte tagliatelle v osolené vodě, dle návodu na obalu. Slejte a smíchejte s připravenou omáčkou.
Na talíři ozdobte pestem, vypečenou slaninou, krátce opečenými kapustičkami a podávejte.
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.